image

De Gehandicapten Sport Club Emmen (GSCE)  is opgericht op 26 maart 1966 en bestaat nu ruim 50 jaar. Gestart werd met één sport, zitvolleybal. In de loop der jaren is de GSCE een vereniging geworden waar verschillende takken van sport worden beoefend, zowel recreatief als op wedstrijdniveau. We zijn aangesloten bij de landelijke koepelorganisaties voor professionele gehandicaptensport. GSCE-ers nemen deel aan diverse Europese- en Wereldkampioenschappen. Op dit moment bieden we de volgende sporten aan.

Atletiek
Deze afdeling van GSC Emmen beoefent atletiek in recreatief en in wedstrijdverband. De sport kan worden beoefend door lichamelijk, visueel of auditief gehandicapten. Er kan worden deelgenomen aan hardlopen, wheelen, springen en werpen. Wheelen is racen in een speciale snelle rolstoel. Dit wordt op de alletiekbaan (bij het stadion van Emmen, samen met De Sperwers) en op de weg gedaan.

Boccia
Boccia is een mikspel, het is verwant aan Jeu de Boules. Het is een sport die door mensen met een ernstige fysieke beperking ook gespeeld kan worden. Er wordt gespeeld met gekleurde ballen. Door middel van een toss werpt of rolt een speler de eerste (witte) bal in het veld, daarna probeert dezelfde speler de gekleurde bal zo dicht mogelijk bij de witte bal te spelen. Daarna is de tegenpartij aan de beurt totdat de zes ballen gespeeld zijn en de scores opgenomen kunnen worden.
Boccia wordt bij ons voorlopig nog alleen in recreatief verband gespeeld onder leiding van enthousiaste vrijwilligers.

CVA-bewegingsgroep
Een CVA is een beschadiging van de hersenen, veroorzaakt door een bloeding of verstopping van bloedvaten in het hersengebied. CVA revalidanten kunnen door sport en spel hun lichaam en de mogelijkheden ervan opnieuw leren kennen. Daarnaast motiveert het hen ook om na de revalidatieperiode actief te blijven.

Electrisch Rolstoel Hockey
Sinds 2003 heeft GSC Emmen ook een afdeling Elektrisch rolstoelhockey, ook wel E-Hockey genoemd. E-Hockey is een groeiende binnensport waarbij vaak in een speciale, snellere elektrische rolstoel wordt gespeeld. Spelers met een beperkte armfunctie maken gebruik van een zogenoemde T-stick die voor de rolstoel bevestigd is. Hiermee kunnen ze effectief een tegenstander blokkeren en een bal uit het doel houden. Omdat het een snel spel is waarbij teamwork centraal staat is het een spectaculaire sport om te zien. GSCE komt uit met vier teams, waarbij het eerste in de hoofdklasse meedraait.

Handbiken
Handbiken is fietsen op armkracht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een handbike, een handaangedreven driewielfiets. Handbikes zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn ook handbikes voor mensen met een beperkte arm- of handfunctie. Naast de handbikes uit één stuk (vastframe handbikes) zijn er ook voorwielen die aan een rolstoel gekoppeld kunnen worden (aankoppel handbikes). Handbiken wordt veel gedaan door mensen met fysieke beperkingen, maar het is ook heel geschikt voor ouderen. Handbikers van de GSCE hebben deelgenomen aan de landelijke competitie van de KNWU, het Europees Handbike Circuit en aan de Paralympics. Er zijn ruim tien trainingsgroepen voor handbiken in Nederland, we zijn er trots op dat één daarvan onderdeel is van onze vereniging.

Zwemmen
Zwemmen is een zeer gezonde vorm van lichaamsbeweging. Dit onder meer omdat vrijwel alle spieren van het lichaam gebruikt worden en doordat het lichaam gedragen wordt door het water en er geen harde stootbewegingen zijn, worden de gewrichten niet zwaar belast zoals bijvoorbeeld bij hardlopen. De kans om blessures op te lopen is hierdoor klein. Deze eigenschap maakt zwemmen ook geschikt voor mensen met een handicap of overgewicht. Bij zwemmen ondervindt men minder of geen hinder van handicap of lichaamsgewicht. Wij zwemmen op dit moment iedere donderdagavond in de Aquarena, onder begeleiding van deskundige en zeer ervaren vrijwilligers die over alle noodzakelijke diploma’s beschikken.

Sponsoring
Onze vaste sponsors zijn Broekmann Personeelsdiensten en Voetzorg Noord. Allerlei andere maatschappelijke organisaties sponsoren ons regelmatig. Waaronder Valthe Groningen Valthe. Die sponsoring is hard nodig want gehandicapten hebben veel extra voorzieningen, begeleiding en accommodaties nodig om te kunnen sporten.

Contact
Wij delen het clubgebouw met de Emmer Ateletiek Club ‘De Sperwers’, vlakbij het voetbalstadion aan de Meerdijk in Emmen. Meer informatie en contactpersonen vindt u op onze website www.gscemmen.nl
Het secretariaat van de GSCE wordt gevoerd door:
Mevr. S.Kuipers
Middenhaag 229
7815 NL Emmen

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Facebook

 • Het was genieten om voor de 2e keer mee te kunnen fietsen! Mooie en goed uitgepijlde route, prima verzorging én t was gezellig. Tot volgend jaar!

  Posted 3 weeks, 2 days ago

 • Valthe-Groningen-Valthe is supporting Stichting Jarige Job, Beat Duchenne & KWF Kankerbestrijding.Nog 3 dagen en dan is het zover! Wandelen en fietsen voor de hele familie. Parallel aan de Monstertoertocht wordt er in Valthe wederom een wandeltocht georganiseerd. Dit in samenwerking met wandelvereniging Bargermarke uit Emmen. U kunt kiezen uit de afstanden 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Inschrijving is alleen mogelijk bij de start op zondag 27 augustus. Het inschrijfgeld bedraagd 5,00 euro voor leden van KWBN en voor niet leden 6,00 euro. Bij aanvang van de tocht wordt u gratis koffie en koek aangeboden. Daarnaast staan er op de routes diverse fotografen. De foto’s voorzien van logo en datum kunt u na het evenement gratis downloaden via onze website www.valthegroningenvalthe.nl. Zie ook wandelvereniging Bargermarke

  Posted 3 weeks, 5 days ago

 • Valthe-Groningen-Valthe was supporting KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society & stichting Jarige Job & Stichting Beat Duchenne.U heeft nog 1 dag te gaan! Voorinschrijving nu nog mogelijk. Tot en met donderdag 23 augustus is het nog mogelijk om je in te schrijven voor VGV op zondag 26 augustus. Het inschrijfgeld via onze website is € 10,00. Bovendien maak je dan kans op 1 van de 3 dinerbonnen voor 2 personen bij het exclusieve restaurant "De Gaffel" in Valthe. Inschrijven kan natuurlijk altijd op zondag 26 augustus. Het inschrijfgeld bij daginschrijving tijdens de start bedraagt € 13,00. Kinderen tot en met 15 jaar mits onder begeleiding mogen gratis meedoen. NTFU korting van € 3,00 is alleen bij daginschrijving van toepassing. Scan & Co zowel in Valthe als Groningen mogelijk. Inleg- en sponsorgelden komen geheel ten goede aan KWF kankerbestrijding, Stichting Jarige Job en Stichting Beat Duchenne.

  Posted 3 weeks, 6 days ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 5 new photos.Nog 6 dagen! Heeft u zich al goed voorbereid? Voeding, bidon, reparatiesetje enz. Check alles nog even een keer!

  Posted 4 weeks, 1 day ago

 • Komt u zondag 26 augustus ook wandelen of fietsen vanuit het mooie Valthe en zo op een ontspannen en sportieve manier een bijdrage leveren aan het Goede Doel? De organisatie staat met ondersteuning van tientallen vrijwilligers gereed om er voor u een mooie dag van te maken! Zie voor meer informatie www.valthegroningenvalthe.nl

  Posted 1 month ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 4 new photos.Gisteren is namens de Stichting Goede Doelen Valthe een cheque van € 500,- uitgereikt aan Stichting Joy uit Emmen. Het is inmiddels traditie dat Frits Alberts de cheques uitreikt, maar het is inmiddels óók meer dan een traditie dat er voorafgaand aan de uitreiking even sportief een rondje met het Goede Doel wordt gefietst. En zo ook deze zaterdag! Na het fietsen werd de cheque overhandigd en nog even op het terras van Bakker Kuipers genoten van koffie met de lekkerste appelgebak van Drenthe.

  Posted 1 month ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 4 new photos.Tom schreef geschiedenis dit jaar! FC Emmen schrijft geschiedenis met de eerste winst ooit in de Eredivisie! Schrijft u geschiedenis en stapt u op de pedalen tijdens Valthe-Groningen-Valthe? Inschrijven kan nog steeds. 30, 60, 90, 150 km, meerwielen, wandelen. Deze week de krant bij iedereen in de bus.

  Posted 1 month ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 3 new photos.Vrouw en fiets! Het toerfietsen is al lang geen mannenwereldje meer. Steeds meer vrouwen pakken de racefiets en fietsen hun rondje. Alleen of in groepsverband. In het spoor van Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen staan vrouwen hun mannetje. De tijd dat de vrouw meewarig werd aangestaard als zij meedeed aan een toertocht is al lang voorbij. De simpele mannelijke ziel die zijn best doet om de vrouwen eraf te rijden heeft zijn langste tijd gehad. Nog geen plannen voor zondag 26 augustus? Check Valthe-Groningen-Valthe

  Posted 1 month, 2 weeks ago

 • Nederland is helemaal niet zo plat!! Valthe-Groningen-Valthe heeft maar liefst 296 hoogtemeters!

  Posted 1 month, 2 weeks ago

 • Valthe-Groningen-Valthe is feeling entertained.En mocht je in deze hitte nog een extra duwtje in de rug nodig hebben om je in te schrijven voor Valthe-Groningen-Valthe, dan haalt dit artikel je misschien over de streep: https://decorrespondent.nl/8416/waarom-de-fiets-veel-sneller-is-dan-je-denkt-en-de-auto-veel-trager/2668083738144-2abc6861

  Posted 1 month, 3 weeks ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 5 new photos.Nog 5 weken en dan is het alweer zover! Ben je al in training? Oostenrijk, Slovenië, Frankrijk, België of gewoon in ons eigen landje. Wist je dat je een weekendje weg kunt plannen, zo'n 300 km verderop en je waant je in een prachtig landschap. Hier een tip: De Dodeman en de Keutenberg klimmen naar dezelfde top, maar toch is de eerste volkomen onbekend. Gek genoeg komt dit niet door de moeilijkheid van de beklimming, want de Dodeman is namelijk een stuk moeilijker dan de Keutenberg! De klim start in het gehucht Stokhem, net buiten Wijlre. Geniet hier even van hoe bijzonder mooi Limburgse dorpjes kunnen zijn. Nog voordat we het dorpje uitfietsen begint het echte fietsgeweld. Als het kappeltje aan de rechterkant van de weg opdoemt, dan kun je ervan uitgaan dat de pijn gaat beginnen. Vanaf hier gaat het namelijk 600 meter lang met gemiddeld ruim 11% omhoog. Pas halverwege het bosje aan de rechterkant gaan de stijgingspercentages weer snel omlaag. De laatste 400 meter klimmen nog mild, wie teveel heeft gegeven op het steile stuk, moet hier wel de prijs betalen.

  Posted 1 month, 3 weeks ago

 • Hij staat al online op http://www.valthegroningenvalthe.nl en valt binnenkort ook weer op de mat of in de bus! De Monstertocht Krant. Vol nieuws en belevenissen!

  Posted 1 month, 4 weeks ago

 • Bent u lid van Rabobank Het Drentse Land? Dan zijn wij op zoek naar u! Stemmen kan op: www.rabo.nl/hdl/clubkas

  Posted 2 months, 3 weeks ago

 • Voor iedereen die de Bartje200 heeft gefietst vandaag..... Chapeau 🍾 en nu op naar de monstertocht Valthe-Groningen-Valthe. Zondag 26 augustus 2018! De inschrijving is gestart. http://www.valthegroningenvalthe.nl/nieuws/193-Online--en-Teaminschrijving-geopend./

  Posted 3 months ago

 • Valthe-Groningen-Valthe shared TC Het Trapstel's post.Morgen, prachtige rit!

  Posted 4 months, 1 week ago

Facebook.com/valthegroningenvalthe