image

De Gehandicapten Sport Club Emmen (GSCE)  is opgericht op 26 maart 1966 en bestaat nu ruim 50 jaar. Gestart werd met één sport, zitvolleybal. In de loop der jaren is de GSCE een vereniging geworden waar verschillende takken van sport worden beoefend, zowel recreatief als op wedstrijdniveau. We zijn aangesloten bij de landelijke koepelorganisaties voor professionele gehandicaptensport. GSCE-ers nemen deel aan diverse Europese- en Wereldkampioenschappen. Op dit moment bieden we de volgende sporten aan.

Atletiek
Deze afdeling van GSC Emmen beoefent atletiek in recreatief en in wedstrijdverband. De sport kan worden beoefend door lichamelijk, visueel of auditief gehandicapten. Er kan worden deelgenomen aan hardlopen, wheelen, springen en werpen. Wheelen is racen in een speciale snelle rolstoel. Dit wordt op de alletiekbaan (bij het stadion van Emmen, samen met De Sperwers) en op de weg gedaan.

Boccia
Boccia is een mikspel, het is verwant aan Jeu de Boules. Het is een sport die door mensen met een ernstige fysieke beperking ook gespeeld kan worden. Er wordt gespeeld met gekleurde ballen. Door middel van een toss werpt of rolt een speler de eerste (witte) bal in het veld, daarna probeert dezelfde speler de gekleurde bal zo dicht mogelijk bij de witte bal te spelen. Daarna is de tegenpartij aan de beurt totdat de zes ballen gespeeld zijn en de scores opgenomen kunnen worden.
Boccia wordt bij ons voorlopig nog alleen in recreatief verband gespeeld onder leiding van enthousiaste vrijwilligers.

CVA-bewegingsgroep
Een CVA is een beschadiging van de hersenen, veroorzaakt door een bloeding of verstopping van bloedvaten in het hersengebied. CVA revalidanten kunnen door sport en spel hun lichaam en de mogelijkheden ervan opnieuw leren kennen. Daarnaast motiveert het hen ook om na de revalidatieperiode actief te blijven.

Electrisch Rolstoel Hockey
Sinds 2003 heeft GSC Emmen ook een afdeling Elektrisch rolstoelhockey, ook wel E-Hockey genoemd. E-Hockey is een groeiende binnensport waarbij vaak in een speciale, snellere elektrische rolstoel wordt gespeeld. Spelers met een beperkte armfunctie maken gebruik van een zogenoemde T-stick die voor de rolstoel bevestigd is. Hiermee kunnen ze effectief een tegenstander blokkeren en een bal uit het doel houden. Omdat het een snel spel is waarbij teamwork centraal staat is het een spectaculaire sport om te zien. GSCE komt uit met vier teams, waarbij het eerste in de hoofdklasse meedraait.

Handbiken
Handbiken is fietsen op armkracht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een handbike, een handaangedreven driewielfiets. Handbikes zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn ook handbikes voor mensen met een beperkte arm- of handfunctie. Naast de handbikes uit één stuk (vastframe handbikes) zijn er ook voorwielen die aan een rolstoel gekoppeld kunnen worden (aankoppel handbikes). Handbiken wordt veel gedaan door mensen met fysieke beperkingen, maar het is ook heel geschikt voor ouderen. Handbikers van de GSCE hebben deelgenomen aan de landelijke competitie van de KNWU, het Europees Handbike Circuit en aan de Paralympics. Er zijn ruim tien trainingsgroepen voor handbiken in Nederland, we zijn er trots op dat één daarvan onderdeel is van onze vereniging.

Zwemmen
Zwemmen is een zeer gezonde vorm van lichaamsbeweging. Dit onder meer omdat vrijwel alle spieren van het lichaam gebruikt worden en doordat het lichaam gedragen wordt door het water en er geen harde stootbewegingen zijn, worden de gewrichten niet zwaar belast zoals bijvoorbeeld bij hardlopen. De kans om blessures op te lopen is hierdoor klein. Deze eigenschap maakt zwemmen ook geschikt voor mensen met een handicap of overgewicht. Bij zwemmen ondervindt men minder of geen hinder van handicap of lichaamsgewicht. Wij zwemmen op dit moment iedere donderdagavond in de Aquarena, onder begeleiding van deskundige en zeer ervaren vrijwilligers die over alle noodzakelijke diploma’s beschikken.

Sponsoring
Onze vaste sponsors zijn Broekmann Personeelsdiensten en Voetzorg Noord. Allerlei andere maatschappelijke organisaties sponsoren ons regelmatig. Waaronder Valthe Groningen Valthe. Die sponsoring is hard nodig want gehandicapten hebben veel extra voorzieningen, begeleiding en accommodaties nodig om te kunnen sporten.

Contact
Wij delen het clubgebouw met de Emmer Ateletiek Club ‘De Sperwers’, vlakbij het voetbalstadion aan de Meerdijk in Emmen. Meer informatie en contactpersonen vindt u op onze website www.gscemmen.nl
Het secretariaat van de GSCE wordt gevoerd door:
Mevr. S.Kuipers
Middenhaag 229
7815 NL Emmen

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Facebook

 • Bent u lid van Rabobank Het Drentse Land? Dan zijn wij op zoek naar u! Stemmen kan op: www.rabo.nl/hdl/clubkas

  Posted 2 weeks, 6 days ago

 • Voor iedereen die de Bartje200 heeft gefietst vandaag..... Chapeau 🍾 en nu op naar de monstertocht Valthe-Groningen-Valthe. Zondag 26 augustus 2018! De inschrijving is gestart. http://www.valthegroningenvalthe.nl/nieuws/193-Online--en-Teaminschrijving-geopend./

  Posted 1 month ago

 • Valthe-Groningen-Valthe shared TC Het Trapstel's post.Morgen, prachtige rit!

  Posted 2 months, 1 week ago

 • Stichting Goede Doelen Valthe reikt cheque uit aan Voorjaarsconcert. Op zaterdag 28 april gaven het popkoor Ankoor en het Bühnerpopkoor een heus Voorjaarsconcert bij steakhouse El Zorro in Buinen. Bestuurslid Josje Boetzkes van Ankoor: “Wij organiseren dit concert voor de bewoners uit de omgeving. Er is in de buitengebieden veel eenzaamheid en een Voorjaarsconcert is daar erg welkom”. Beide koren brachten met spetterend optredens een scala aan songs. Van klassiekers uit de jaren ‘60 tot aan hedendaagse hits. Van Fleetwood Mac en Adéle tot aan Nathasha Bedingfield aan toe. Zowel beide koren als ook het publiek gingen met een erg vrolijk gevoel naar huis. Om de entree (slechts 5 euro) laag te kunnen houden was er een beroep gedaan op de Stichting Goede Doelen Valthe. En niet tevergeefs, want de stichting stelde met erg veel plezier € 250,- ter beschikking. Tijdens het concert werd hiertoe een cheque overhandigd. Daarnaast zal de Stichting Goede Doelen Valthe later dit jaar ook nog eens een cheque van € 250,- overhandigen aan het 3e Korenfestival Borger-Odoorn, hetgeen op 10 november gehouden zal worden in De Goede Herder Kerk te Borger, waar alleen zangkoren uit de gemeente zelf aan mee mogen doen. De stichting Goede Doelen Valthe organiseert elk jaar de toertocht Valthe Groningen Valthe en doneert de verzamelde gelden over een drietal Goede Doelen. Voor 2018 zijn dit KWF afdeling Borger-Odoorn, Stichting Beat Duchenne en Stichting Jarige Job. Daarnaast reikt de stichting aan een aantal maatschappelijke initiatieven een zogenaamde Wildcard uit. Zo dus ook aan het zeer geslaagde Voorjaarsconcert en het nog te houden 3e Korenfestival Borger-Odoorn. De toertocht Valthe Groningen Valthe zal dit jaar gehouden worden op zondag 26 augustus. Naast fietsen over diverse afstanden kunt u tevens genieten van meerdere wandelafstanden. Voor meer informatie: www.valthegroningenvalthe.nl

  Posted 2 months, 2 weeks ago

 • Het seizoen is geopend! Laten we beginnen bij het begin. De voorbereiding op een goed seizoen begint bij jouw fiets. Als deze een tijdje stil heeft gestaan is het belangrijk om hem eerst af te stoffen, op te poetsen en even helemaal na te lopen. Van een frisse fiets krijg je zin om te fietsen! Voor je op pad gaat geef je jouw fiets een onderhoudsbeurt. Zo’n onderhoudsbeurt vergt wat tijd en die moet je natuurlijk wel hebben. * Voor als je zelf je onderhoudsbeurt wilt uitvoeren hebben we een checklist gemaakt. * Maak je slijtageonderdelen schoon en vervang indien nodig cassette en ketting. * Check je banden op spanning en op slijtage. * Draait je stuur nog goed? En je crankstel? * Controleer je remblokjes. * Kijk de buiten- en de binnenkabels na, zijn de buitenkabels niet versleten? * Zitten de moertjes nog goed vast en zijn ze niet verroest? Probeer daarnaast eens wat nieuws! Gooi een nieuw stuurlintje op je fiets of andere bidonhouders en merk het gigantische verschil!

  Posted 3 months ago

 • Valthe-Groningen-Valthe shared Scholten Cycling's post.Wil jij ook graag weten wat goede voeding doet i.s.m. sporten/fietsen? Kom vanavond naar Scholten Cycling in Dalen!

  Posted 3 months, 3 weeks ago

 • Valthe-Groningen-Valthe shared TC Het Trapstel's post.11 maart, snerttocht. Organisatie TC Het Trapstel

  Posted 5 months, 1 week ago

 • Stichting Goede Doelen Valthe reikt cheques 2017 uit. De Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe was op zondag 27 augustus een groot succes. Het door de Stichting Goede Doelen Valthe in samenwerking met TC Het Trapstel en Wandelvereniging De Bargermarke georganiseerde evenement kende een deelname van maar liefst 500 fietsers en 150 wandelaars. De voor 2017 gekozen Goede Doelen plukten hier op zaterdag 7 oktober tijdens de uitreiking van de cheques de vruchten van. Naast het vaste Goede Doel KWF Afdeling Borger-Odoorn ontvingen ook Stichting Joy uit Emmen en de Speeltuinvereniging Jong Leven uit Valthe elk een mooie cheque van maar liefst € 1.750,-. Stichting Joy, ontstaan uit Promens Care, biedt jongeren die tussen wal en schip vallen en het zelf niet kunnen betalen een passende vakantie of een leuk uitje, waarbij ontspanning en beleving voorop staan. Speeltuinvereniging Jong Leven gaat de donatie besteden aan het aanleggen van een kabelbaan in hun speeltuin. Aangezien de Stichting Goede Doelen Valthe een erg goed jaar beleefd heeft, is er besloten om als een soort van wildcards nog eens twee extra cheques van 500 euro uit te reiken. De eerste wildcard was voor Stichting Vitaal Paasbergen, die een aantal maanden geleden ook al 500 euro had ontvangen als bijdrage voor hun project Beleef TV (een soort van hele grote iPad, verwerkt in een tafel). Aangezien Stichting Vitaal Paasbergen het volledige bedrag nog niet bij elkaar heeft én het project enorm aansprak bij de bestuursleden van de Stichting Goede Doelen Valthe heeft men besloten om ook een tweede cheque van 500 euro te doneren. De tweede wildcard ging naar de Stichting Stop Pesten Nu. Deze stichting zet zich, zoals de naam ook al zegt, in tegen pesten in de breedste zin. Pesten van kinderen onderling op school, pesten onder collega’s op het werk, pesten tussen ouderen in bejaardentehuizen, pesten komt overal voor. Stichting Stop Pesten Nu gaat in samenwerking met de Stichting Goede Doelen Valthe een project opzetten voor de verenigingen en scholen in het dorp, met als doel de (sport)leraren/trainers bewust te maken wat het gevolg van pesten kan zijn, hoe hiermee om te gaan, maar bovenal hoe het te signaleren en te voorkomen. De Stichting Goede Doelen Valthe dankt de deelnemers voor hun deelname en de vele sponsors voor hun betrokkenheid. Alleen zij maken het geheel tot een succes en zorgen derhalve voor de donaties aan de Goede Doelen, waarvoor dank! De Monstertoertocht zal op zondag 26 augustus 2018 de 9e editie kennen. Noteert u het allen in uw (digitale) agenda? https://photos.app.goo.gl/MK1i3EUxbgl1jRW53

  Posted 9 months ago

 • https://plus.google.com/collection/gd0dRE

  Posted 10 months, 3 weeks ago

 • https://plus.google.com/collection/gd0dRE

  Posted 10 months, 3 weeks ago

 • https://plus.google.com/collection/gd0dRE

  Posted 10 months, 3 weeks ago

 • Stichting Joy is er klaar voor!!

  Posted 10 months, 3 weeks ago

 • Over 2 dagen is het zover! Heb jij je schoenen gepoetst en onderhouden? Fiets schoon en lucht in de banden! Zondag a.s. tussen 8:00 & 9:00 starten de fietsers waarna de wandelaars tussen 9:00 & 11:00 het startsein zullen horen. Tot ziens op sportpark Duurshof of camping Stadspark in Groningen!

  Posted 10 months, 3 weeks ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 10 new photos.Nog 5 dagen......het weer lijkt prima om er heerlijk op uit te trekken. U kunt u nu nog online aanmelden, dan steunt u onze goede doelen altijd!

  Posted 11 months ago

 • Zaterdag 19 augustus werd de tweede cheque uitgereikt. Stichting Vitaal Paasbergen ontving uit handen van de inmiddels vaste uitreiker wethouder Frits Albert de cheque van 500 euro. Paul Blaak van Stichting Vitaal Paasbergen: ”Wij zijn enorm blij met dit bedrag". Wij hebben als stichting als doel het ontwikkelen en ondersteunen van projecten en activiteiten die de woonwijkcentrumfunctie van het woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn bevorderen. Met meer geld kunnen we dus ook meer doen. Zo komen wij nog wat geld tekort voor de aanschaf van een zeer gewilde Beleef TV en daar kan dit bedrag mooi bij. Onze dank is dan ook groot”. (Foto: Stichting Vitaal Paasbergen ontvangt uit handen van Wethouder Frits Alberts een cheque van 500 euro)

  Posted 11 months ago

Facebook.com/valthegroningenvalthe