image

Negende editie Valthe Groningen Valthe een succes

Valthe heeft zich als dorp op zondag 26 augustus weer van z’n beste kant laten zien. Al voor 7.00 uur in de vroege ochtend waren de eerste vrijwilligers in de weer om ook dit jaar de (fiets)toertocht Valthe Groningen Valthe in goede banen te leiden. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Wederom een sterk staaltje Naoberschap. Samen sterk.

Daar waar de inschrijving pas om 8.00 uur openging, daar melden zicht de eerste fietsers zelfs al om half 8. Ongeduldig als ze waren om van start te gaan. De weersomstandigheden waren dan ook ideaal om een lekker stukje te fietsen; droog, een voorzichtig zonnetje en zo tegen de 20 graden. Prachtig weer derhalve om een lekker rondje te fietsen of te wandelen.

Want ook de wandelaars stonden al vroeg te trappelen om van start te gaan. Wandelvereniging Bargermarke had in de omgeving van Valthe en Odoorn weer mooie routes uitgezet, met dit jaar voor het eerst ook de 30 km. De fietsers die voor de langste afstanden hadden gekozen, de 90 of de 150 km, kregen maar liefst 296 hoogtemeters voor hun kiezen, met onder andere een echte kuitenbijter als de Buuner Bult. Voor wie meer visueel is ingesteld; hier is het fotoverslag te vinden!

De voor 2018 gekozen Goede Doelen kunnen zich in de handen wrijven, want de dik 500 fietsers en wandelaars hebben met hun inschrijfgelden weer een mooie opbrengst bij elkaar gebracht, daar waar de sponsors van de toertocht met hun sponsorbijdrage voor de kers op de taart zorgen. De Goede Doelen 2018 zijn Stichting Jarige Job, Stichting Beat Duchenne en het vaste Goede Doel KWF Kankerbestrijding afdeling Borger-Odoorn. Organisator Stichting Goede Doelen Valthe zal de 3 Goede Doelen over een aantal weken tijdens een feestelijke bijeenkomst elk een cheque met een mooi bedrag overhandigen.

Alle van Veen, bestuurslid van het eerste uur, was zondag meteen alweer met volgend jaar bezig, getuige zijn uitspraak “En nu op naar ons jubileum! In 2019 gaan we ons 10-jarig bestaan op gepaste wijze vieren. En dat mag ook best, want we hebben er sinds de 1e editie in 2010 samen met alle deelnemers en met onze vele vrijwilligers toch een aardig succes van gemaakt. We hebben tot nu toe namelijk al ruim € 70.000,- kunnen schenken en hier al meer dan 30 Goede Doelen blij mee kunnen maken. Mag ook best eens gezegd worden”.


Foto: Harry Linker

image

Bericht geplaatst op : 27-08-2018


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Facebook

 • Het was genieten om voor de 2e keer mee te kunnen fietsen! Mooie en goed uitgepijlde route, prima verzorging én t was gezellig. Tot volgend jaar!

  Posted 3 weeks, 2 days ago

 • Valthe-Groningen-Valthe is supporting Stichting Jarige Job, Beat Duchenne & KWF Kankerbestrijding.Nog 3 dagen en dan is het zover! Wandelen en fietsen voor de hele familie. Parallel aan de Monstertoertocht wordt er in Valthe wederom een wandeltocht georganiseerd. Dit in samenwerking met wandelvereniging Bargermarke uit Emmen. U kunt kiezen uit de afstanden 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Inschrijving is alleen mogelijk bij de start op zondag 27 augustus. Het inschrijfgeld bedraagd 5,00 euro voor leden van KWBN en voor niet leden 6,00 euro. Bij aanvang van de tocht wordt u gratis koffie en koek aangeboden. Daarnaast staan er op de routes diverse fotografen. De foto’s voorzien van logo en datum kunt u na het evenement gratis downloaden via onze website www.valthegroningenvalthe.nl. Zie ook wandelvereniging Bargermarke

  Posted 3 weeks, 5 days ago

 • Valthe-Groningen-Valthe was supporting KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society & stichting Jarige Job & Stichting Beat Duchenne.U heeft nog 1 dag te gaan! Voorinschrijving nu nog mogelijk. Tot en met donderdag 23 augustus is het nog mogelijk om je in te schrijven voor VGV op zondag 26 augustus. Het inschrijfgeld via onze website is € 10,00. Bovendien maak je dan kans op 1 van de 3 dinerbonnen voor 2 personen bij het exclusieve restaurant "De Gaffel" in Valthe. Inschrijven kan natuurlijk altijd op zondag 26 augustus. Het inschrijfgeld bij daginschrijving tijdens de start bedraagt € 13,00. Kinderen tot en met 15 jaar mits onder begeleiding mogen gratis meedoen. NTFU korting van € 3,00 is alleen bij daginschrijving van toepassing. Scan & Co zowel in Valthe als Groningen mogelijk. Inleg- en sponsorgelden komen geheel ten goede aan KWF kankerbestrijding, Stichting Jarige Job en Stichting Beat Duchenne.

  Posted 3 weeks, 6 days ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 5 new photos.Nog 6 dagen! Heeft u zich al goed voorbereid? Voeding, bidon, reparatiesetje enz. Check alles nog even een keer!

  Posted 4 weeks, 1 day ago

 • Komt u zondag 26 augustus ook wandelen of fietsen vanuit het mooie Valthe en zo op een ontspannen en sportieve manier een bijdrage leveren aan het Goede Doel? De organisatie staat met ondersteuning van tientallen vrijwilligers gereed om er voor u een mooie dag van te maken! Zie voor meer informatie www.valthegroningenvalthe.nl

  Posted 1 month ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 4 new photos.Gisteren is namens de Stichting Goede Doelen Valthe een cheque van € 500,- uitgereikt aan Stichting Joy uit Emmen. Het is inmiddels traditie dat Frits Alberts de cheques uitreikt, maar het is inmiddels óók meer dan een traditie dat er voorafgaand aan de uitreiking even sportief een rondje met het Goede Doel wordt gefietst. En zo ook deze zaterdag! Na het fietsen werd de cheque overhandigd en nog even op het terras van Bakker Kuipers genoten van koffie met de lekkerste appelgebak van Drenthe.

  Posted 1 month ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 4 new photos.Tom schreef geschiedenis dit jaar! FC Emmen schrijft geschiedenis met de eerste winst ooit in de Eredivisie! Schrijft u geschiedenis en stapt u op de pedalen tijdens Valthe-Groningen-Valthe? Inschrijven kan nog steeds. 30, 60, 90, 150 km, meerwielen, wandelen. Deze week de krant bij iedereen in de bus.

  Posted 1 month ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 3 new photos.Vrouw en fiets! Het toerfietsen is al lang geen mannenwereldje meer. Steeds meer vrouwen pakken de racefiets en fietsen hun rondje. Alleen of in groepsverband. In het spoor van Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen staan vrouwen hun mannetje. De tijd dat de vrouw meewarig werd aangestaard als zij meedeed aan een toertocht is al lang voorbij. De simpele mannelijke ziel die zijn best doet om de vrouwen eraf te rijden heeft zijn langste tijd gehad. Nog geen plannen voor zondag 26 augustus? Check Valthe-Groningen-Valthe

  Posted 1 month, 2 weeks ago

 • Nederland is helemaal niet zo plat!! Valthe-Groningen-Valthe heeft maar liefst 296 hoogtemeters!

  Posted 1 month, 2 weeks ago

 • Valthe-Groningen-Valthe is feeling entertained.En mocht je in deze hitte nog een extra duwtje in de rug nodig hebben om je in te schrijven voor Valthe-Groningen-Valthe, dan haalt dit artikel je misschien over de streep: https://decorrespondent.nl/8416/waarom-de-fiets-veel-sneller-is-dan-je-denkt-en-de-auto-veel-trager/2668083738144-2abc6861

  Posted 1 month, 3 weeks ago

 • Valthe-Groningen-Valthe added 5 new photos.Nog 5 weken en dan is het alweer zover! Ben je al in training? Oostenrijk, Slovenië, Frankrijk, België of gewoon in ons eigen landje. Wist je dat je een weekendje weg kunt plannen, zo'n 300 km verderop en je waant je in een prachtig landschap. Hier een tip: De Dodeman en de Keutenberg klimmen naar dezelfde top, maar toch is de eerste volkomen onbekend. Gek genoeg komt dit niet door de moeilijkheid van de beklimming, want de Dodeman is namelijk een stuk moeilijker dan de Keutenberg! De klim start in het gehucht Stokhem, net buiten Wijlre. Geniet hier even van hoe bijzonder mooi Limburgse dorpjes kunnen zijn. Nog voordat we het dorpje uitfietsen begint het echte fietsgeweld. Als het kappeltje aan de rechterkant van de weg opdoemt, dan kun je ervan uitgaan dat de pijn gaat beginnen. Vanaf hier gaat het namelijk 600 meter lang met gemiddeld ruim 11% omhoog. Pas halverwege het bosje aan de rechterkant gaan de stijgingspercentages weer snel omlaag. De laatste 400 meter klimmen nog mild, wie teveel heeft gegeven op het steile stuk, moet hier wel de prijs betalen.

  Posted 1 month, 3 weeks ago

 • Hij staat al online op http://www.valthegroningenvalthe.nl en valt binnenkort ook weer op de mat of in de bus! De Monstertocht Krant. Vol nieuws en belevenissen!

  Posted 1 month, 4 weeks ago

 • Bent u lid van Rabobank Het Drentse Land? Dan zijn wij op zoek naar u! Stemmen kan op: www.rabo.nl/hdl/clubkas

  Posted 2 months, 3 weeks ago

 • Voor iedereen die de Bartje200 heeft gefietst vandaag..... Chapeau 🍾 en nu op naar de monstertocht Valthe-Groningen-Valthe. Zondag 26 augustus 2018! De inschrijving is gestart. http://www.valthegroningenvalthe.nl/nieuws/193-Online--en-Teaminschrijving-geopend./

  Posted 3 months ago

 • Valthe-Groningen-Valthe shared TC Het Trapstel's post.Morgen, prachtige rit!

  Posted 4 months, 1 week ago

Facebook.com/valthegroningenvalthe