image

            10e editie Valthe Groningen Valthe op zondag 25 augustus 2019

                              Fietsen op de flanken van de Hondsrug


Tussen de provincies Overijssel, Groningen, Friesland en grenzend aan Duitsland ligt een van de groenste provincies van ons land. Drenthe is een paradijs voor liefhebbers van eindeloze wandelingen en fietstochten door de natuur. Het landschap in Drenthe bestaat uit afwisselend bosgebieden, heide, zandduinen en moerassen. Het is werkelijk prachtig fietsen op de flanken van de Hondsrug. De Hondsrug is een lage heuvelrug in de noordoosthoek van het land, die grotendeels in Drenthe en een klein stukje in Groningen ligt. De rug begint even ten noorden van de stad Groningen, op 5 meter boven NAP. Van daaruit klimt de rug langzaam omhoog, in zuidoostelijke richting, tot voor bij Emmen. In de buurt van Valthe ligt het hoogste punt van de rug, op 28 meter boven NAP. De 150 km is dan ook een echte klimroute met 296 hoogtemeters en trekt langs de mooiste plekjes van Drenthe. Lees hier verder.Met de 9e editie van de Hondsrug Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe behaalden wij het NTFU keurmerk Extra Goed Geregeld. Om dit (hoogste) keurmerk te ontvangen dient een toertocht te voldoen aan diverse criteria, zoals o.a. het zeer consequent uitzetten (pijlen) van de routes, het hebben van EHBO-posten, toiletten en reparatie onderweg, een bewaakte fietsenstalling en de nodige verzorgingsplaatsen alwaar de rijders van de nodige versnaperingen zoals repen, bananen of sportdrank worden voorzien.

Een waar compliment voor deze mooie toertocht en voor de deelnemers een bevestiging dat men deelneemt aan een goed georganiseerde tocht.

Bij aanvang van de tocht wordt u in Valthe gratis koffie en koek aangeboden. In Groningen betaald u hiervoor Euro 1,00. Op de routes is er een meer dan prima verzorging. Dit alles met dank aan onze vele trouwe sponsors!  Op de routes staan diverse fotografen die actiefoto’s maken. De foto’s voorzien van logo en datum kunt u na het evenement gratis downloaden via onze website. Bovendien krijgt iedere deelnemer bij inlevering van een volle stempelkaart als herinnering een bidon

De Hondsrug Monstertoertocht Valthe-Groningen-Valthe is een initiatief van de Stichting Goede Doelen Valthe in samenwerking met TC Het Trapstel uit Groningen.
U zal een sportieve, mooie dag beleven en u draagt direct bij aan de Goede Doelen.


"Je wordt gewoon blij als je door de prachtige natuur en het mooie landschap van Drenthe fietst”
Zoals op de foto onder in het natuurgebied bij Annen.


 

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht