image

Tijdrit editie 2014

De kers op de taart tijdens de jubileum-editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe is een heuse tijdrit over 3 kilometer!

Wij dagen u uit: Duelleren op de flanken van de Hondsrug. En dat niet alleen tegen elkaar maar ook nog eens tegen de klok. Wie beklimt het snelst Di Montagna Bronnegerio?

Dit jaar is op zondag 24 augustus al weer de 5e editie van deze Monstertoertocht en de organisatie heeft besloten dat dit jubileum niet zo maar onopgemerkt voorbij mag gaan.

En ze hebben binnen het af te leggen parcours “de hoogste berg van Drenthe” gevonden. De Bronneger Bult, met een hoogteverschil van maar liefst 20 meter in de laatste kilometer.

Bestuurslid Technische Zaken Alle van Veen: “Het wordt een tijdrit met een zogenaamde vliegende start". De deelnemers krijgen allemaal een stuurbord met daarin een chip die de tijd registreert. Op enig moment komen ze in de route automatisch voorbij de start, waarbij de startstreep al ruim van tevoren wordt aangekondigd. En dan is het 3 kilometer stoempen en alles geven wat je waard bent!”.

Wie dus eens zijn krachten met zijn collega-renners wil meten is bij Valthe Groningen Valthe aan het juiste adres. De tijdrit gaat over een kleine 3 kilometer en geeft van alles te zien ; asfalt, klinkers en de laatste kilometer loopt vals plat omhoog, waarbij de meet exact ter hoogte van het plaatsnaambordje Drouwen ligt. (Zie hier het filmpje van Herm Eising). Dus voor de dames en heren die normaal op de plaatsnaambordjes sprinten ligt hier nu niet eens een keer een gouden horloge te wachten, maar de Trofeo di Montagna Bronnegerio! De uitslagen zijn meteen bekend en op de startplaatsen te volgen en komen daarnaast vanzelfsprekend op de website www.valthegroningenvalthe.nl  te staan.

Wie durft de uitdaging aan? Wie pakt de (wieler)handschoen op? Een ieder kan zonder verdere extra kosten aan deze tijdrit deelnemen. De winnaar bij zowel de mannen als de vrouwen ontvangt naast de eeuwige roem ook nog eens een ware, exclusieve Trofeo di Montagna Bronnegerio-kampioenstrui. En wie wil die nu niet in zijn of haar prijzenkast hebben hangen?


image

Bericht geplaatst op : 18-08-2014


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht