image

Persbericht

Monstertoertochteditie 2014 met een heuse tijdrit.

Duelleren op de flanken van de Hondsrug ; wie bedwingt Di MontagnaBronnegerio?
De kers op de taart tijdens de jubileum-editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe is een heuse tijdrit over 3 kilometer! Zondag 24 augustus 2014 is dé dag.
Daar waar de toertocht voor het Goede Doel naast de 60km en 90 km toch al de monsterafstand 150km kende, daar heeft de organisatie gemeend om er in het kader van het jubileum (al weer de 5e editie!) dit jaar nog weer een nieuwe uitdaging aan toe te voegen. De deelnemers die de 90km en 150km fietsen krijgen een heuse tijdrit voor de kiezen. Duelleren met elkaar op de flanken van de Hondsrug, een tijdrit over 3 kilometer met een vliegende start, waarbij “de hoogste bult van Drenthe” moet worden beklommen. Di MontagnaBronnegerio, een echte kuitenbijter met over de laatste kilometer een hoogteverschil van dik 20 meter te overbruggen! De deelnemers aan deze tijdrit krijgen bij de start een eigen startbord, die ze als aandenken ook mogen houden, met daarin een chip die de gereden tijd automatisch registreert. De uitslag is meteen na afloop van de Monstertoertocht bekend en door een ieder op de start/finishlocaties meteen te bekijken. Als start/finishplaatsen kan men kiezen uit Assen, Groningen en vanzelfsprekend Valthe.
De winnaar van de tijdrit ontvangt als prijs een exclusief wielershirt. Er zal worden gestreden in diverse categorieën:  Mannen en Vrouwen, maar ook leeftijd t/m 49 jaar en 50+. Dus wie durft de uitdaging aan? Wie gaat er de snelste tijd neerzetten?
Naast de primeur van een tijdrit is er dit jaar ook een speciale route voor E-bikes, dus alle mensen die in het bezit zijn van een E-bike kunnen nu ook aan deze toertocht deelnemen. Ook is nieuw dat alle deelnemers als herinnering een polsbandje ontvangen, vanzelfsprekend met het logo en in de clubkleuren van de Monstertoertocht.
Wat bij het oude blijft dat is het deelnemen van Team Biny Vos onder leiding van zoon Han Schimmel, met binnen het team o.a. oud-profwielrenner Gert Jakobs. Wat ook bij het oude blijft dat is de uitstekende verzorging onderweg. De deelnemers worden regelmatig van een drankje of een reepje dan wel een banaan voorzien.
Ook dit jaar gaat de opbrengst naar een 4-tal Goede Doelen:  het KWF Kankerbestrijding, Stichting Ride4Kids, Humanitas Kindervakantieweken (afdeling Emmen) en Team Martijn Doldersum (Stichting ALS Nederland). Namens het laatstgenoemde Goede Doel gaan oud WKE-voetballer Martijn Doldersum en zijn voetbalvriend Dennis Kruise de Monstertoertocht op een speciale tandem trotseren.

 image

Bericht geplaatst op : 20-08-2014


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht