image

Donatie voor Tour du Als

Op zondag 17 mei hebben we tijdens de Benefietvoorstelling voor de Tour du ALS  een donatie van Eur 500,00 uitgereikt.
In  De Nieuwe Kolk in Assen was een speciale filmvoorstelling van de film Ventoux. Met als einddoel: 7500 euro. Dat is nodig voor het team van Henk Lunsing om deze maand mee te doen aan de Tour du ALS.
Henk Lunsing (49) uit Nieuw-Buinen krijgt met deze speciale filmvoorstelling hulp van burgemeester Marco Out van Assen en bioscoop De Nieuwe Kolk. Voor de Tour du ALS moet minimaal 7500 euro inlegd worden om met vijf leden te kunnen meedoen aan de beklimming van de Mont Ventoux op 28 mei.

Met vijf fietsers gaat het team omhoog, onder wie ook burgemeester Marco Out van Assen. Marco komt daarmee een belofte na van vorig jaar, toen hij nog burgemeester was in Borger-Odoorn. Hij deed toen geen Icebucket-Challenge, een actie die ook ten bate kwam van de Stichting ALS. Wel deed hij de toezegging om met Lunsing mee te gaan naar de Mont Ventoux, om zijn 'team Henk' te versterken.

Henk Lunsing is noordelijk ambassadeur van de Stichting ALS en lijdt zelf aan PLS, een mildere vorm van de dodelijke spierziekte ALS.

Voor Lunsing geldt 'driemaal scheepsrecht'. Het is zijn derde poging om de top van de Mont Ventoux te bereiken. Twee keer mislukte het op zijn ligfiets, onder meer door slecht weer. Dit keer is het geheime wapen een zogeheten hase pino. Dat is een tandem met een ligfiets-gedeelte met daar achter aan vast een gewone fiets. Zijn maatje is Ruud van der Meijden uit Tilburg, die door tussenkomst van de Drentse oud-profwielrenner Gert Jakobs en burgemeester Marco Out aan de Drent is gekoppeld en ervoor gaat zorgen dat Lunsing in zijn derde poging wel slaagt.image

Bericht geplaatst op : 02-06-2015


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht