image

Persbericht

6e editie Monstertoertocht nu ook met wandeltocht.
Tandem Marco Out-Henk Lunsing zondag 23 augustus met startnummer 1.
Zondag 23 augustus organiseert de Stichting Goede Doelen Valthe alweer de 6e editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe, met wederom een aantal vernieuwingen. Waarbij vanzelfsprekend al het goede bleef en er ook weer gestart kan worden in zowel Valthe als Groningen. Zo is er weer een uitstekende verzorging: al bij de start gratis koffie met koek en ook worden de deelnemers onderweg regelmatig van een reepje, een sportdrankje of een banaantje voorzien. De afstanden zijn 60 en 90km, terwijl de Monsterafstand 150 km is gebleven (van Valthe naar Groningen, of andersom). Ook de E-bikes hebben weer een eigen route en krijgen alle deelnemers weer een erg leuk herinneringspolsbandje.

Wat ook hetzelfde is gebleven dat is dat het bestuur van de Stichting Goede Doelen Valthe naast het vaste Goede Doel KWF Kankerbestrijding weer drie regionale Goede Doelen heeft uitgekozen ; A.I.B.O. (Algemene Invalidenbond Borger-Odoorn), Stichting Leergeld Emmen (www.stichtingleergeldemmen.nl) en Groningen Geeft Thuis (www.groningengeeftthuis.nl). De Stichting heeft in 5 jaar tijd maar liefst € 41.380,- aan het KWF en de diverse verkozen regionale Goede Doelen kunnen overhandigen!

Wat ook bleef, maar in een nieuw jasje is gestoken, is de deelname van Team Biny Vos. Het team doet al voor het 5e jaar op rij mee aan Valthe Groningen Valthe, met in de gelederen een groot aantal ex-wielrenners, onder leiding van Han Schimmel, zoon van Biny Vos. Dit jaar rijdt het team Biny Vos, met speciaal voor deze gelegenheid de oud-burgemeester van Borger-Odoorn Marco Out aan het team toegevoegd, samen met PLS-patiënt Henk Lunsing uit Nieuw Buinen op een tandem de 150 km. Waarbij er om en om steeds een ander teamlid samen met Henk Lunsing een stukje op de speciale tandem rijdt. PLS staat voor Primaire Laterale Sclerose, een zeer ernstige spierziekte. De tandem van Henk Lunsing& Team BinyVos krijgt startnummer 1.

Wat nieuw is dat is dat er dit jaar ook wandelaars een bijdrage aan de Goede Doelen kunnen leveren. Samen met Wandelvereniging Bargermarke zijn er vanuit Valthe wandeltochten uitgezet over 5, 10 en 15 kilometer, waarbij de wandelaars volop van de prachtige omgeving en bossen rondom Valthe kunnen genieten.

Ook nieuw is dat er in Groningen wordt samengewerkt met TC Het Trapstel. De mannen van Het Trapstel hebben met name de route aan de kant van Groningen enorm verfraaid. Ook geen wonder want zij kennen de mooie wegen daar als geen ander! Ook nieuw is het zogenaamde “Scan & Go”, waarbij NFTU-leden alleen maar hun pasje hoeven te laten scannen en daarna meteen aan de Monstertoertocht kunnen beginnen. Secretaris Jan van der Velde van de Stichting Goede Doelen Valthe: “Wij hebben Scan & Go aangeschaft als extra service aan de NTFU-leden. Daarnaast willen wij onze toertocht laten certificeren om een aantal NTFU-sterren te kunnen vergaren. Dit om de hoge kwaliteit van onze toertocht aan te kunnen tonen. Starten door middel van Scan & Go levert binnen deze certificering een aantal extra punten op”.

Wat tot slot ook bleef is dat het bestuur van de Stichting twee weken voorafgaand aan de Monstertoertocht met een gemeentebestuurder van de Gemeente Borger-Odoorn even een inspectierondje langs de route maakt, een zogenaamd Kleintje Valthe Groningen Valthe. Dit jaar viel het aan Wethouder Frits Alberts op zaterdag 8 augustus de eer te beurt om het jaarlijkse rondje mee te fietsen, waarna hij na afloop van de fietstocht traditiegetrouw de eerste cheque uitdeelde aan één van de Goede Doelen 2015, in dit geval de A.I.B.O. De definitieve verdeling van de opbrengst volgt pas na de toertocht van zondag 23 augustus. Meer informatie kunnen geïnteresseerde fietsers en wandelaars vinden op www.valthegroningenvalthe.nlimage

Bericht geplaatst op : 11-08-2015


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht