image

6e editie VGV een groot succes

Met  ruim 750 deelnemers is ook de zesde editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe een groot succes geworden. Onder een stralende zon vertrokken er bijna 650 fietsers, terwijl er ook nog eens ruim 100 wandelaars de stoute schoenen aan trokken voor een leuke wandeling door de omgeving over 5, 10 of 15 kilometer. De fietsers/wielrenners konden kiezen uit 60 km en 90 km, terwijl er voor de echte diehards een erg mooie route over de monsterafstand 150 km was uitgestippeld. Naast Valthe als startplaats kon men ook in Groningen starten en finishen en er zodoende Groningen Valthe Groningen van maken. Er trok al met al weer een kleurrijk lint van wielrenners door de provincies Drenthe en Groningen.

De Stichting Goede Doelen Valthe had voor het eerst in Groningen samenwerking gezocht met Fietsclub TC Het Trapstel, daar waar in Valthe de organisatie van de eerste editie van de wandeltocht in handen was van Wandelvereniging Bargermarke uit Emmen.

Meest opvallende deelnemers waren PLS-patiënt Henk Lunsing uit Nieuw Buinen en Burgemeester Marco Out van de gemeente Assen, die samen op een aangepaste tandem de 150 km wisten te bedwingen. Waarbij Marco Out op de tandem regelmatig werd afgewisseld door leden van het Team Biny Schimmel, het team van oud-wedstrijdfietsers onder leiding van Han Schimmel, de zoon van Biny.
Al met al derhalve een zeer geslaagde Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe, waardoor de 4 gekozen Goede Doelen 2015 verzekerd kunnen zijn van een flinke financiële bijdrage! De Goede Doelen 20 15 zijn:  KWF Kankerbestrijding afdeling Valthe,  Stichting Leergeld Emmen, Groningen Geeft Thuis en A.I.B.O. (Algemene Invalidenbond Borger Odoorn).

Zodra de volledige opbrengst bekend is zal de Stichting Goede Doelen Valthe overgaan tot het overhandigen van de cheques aan de 4 Goede Doelen.

Foto: Burgemeester Marco Out en zijn metgezel Henk Lunsing beginnen samen met Team Biny Vos vanuit Valthe aan de 150 KM.image

Bericht geplaatst op : 03-09-2015


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht