image

Stichting Goede Doelen Valthe geeft stoere helden bergop een duwtje in de rug.

Helden zijn het. Stoere helden! Klaas Almoes, Tim Riemeijer, Harjo van der Valle, Bert Roosjen en Good Old “Opa” Henk Reinders. Deze 5 stoere helden uit Borger beklommen samen op donderdag 2 juni maar liefst 23 keer de Alpe d’Huez. Deze legendarische berg kennen we allemaal wel van de Tour de France. 21 bochten, 13,8 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9%, met stukken van zelfs meer dan 10%. Ga er maar even aan staan. Laat staan ‘m beklimmen! Maar goed, de genoemde vijf stoere kerels deden dit samen maar liefst 23 keer, waarvan Bert Roosjen er als een ware klimgeit er maar liefst 6 voor zijn rekening nam.

Dit alles deden de mannen in het kader van het alom bekende Alpe d’Huzes, het evenement dat dit jaar voor de 11e keer werd georganiseerd, met als doel zoveel mogelijk geld te verzamelen voor (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle vormen, zodat uiteindelijk niemand meer doodgaat aan kanker. De voorlopige opbrengst van Alpe d’Huzes 2016 is 10,7 miljoen euro, waar de 5 vrienden uit Borger door middel van (loten)acties en donaties € 6.300 aan hebben bijgedragen.

Harjo van der Valle: “mijn vrouw Patricia bleek in april 2014 borstkanker te hebben terwijl ze net op dat moment 28 weken zwanger was! De wereld staat dan wel even stil hoor. Meteen toen bleek dat ze “schoon” was, heb ik besloten om mee te gaan doen aan Alpe d’Huzes en mijn vier vrienden hebben zich als vanzelfsprekend bij mij aangesloten”.

Met Patricia van der Valle gaat het gelukkig al weer een heel stuk beter. De behandelingen zijn 1,5 jaar geleden afgesloten. En met zoon Ravi, geboren tussen twee chemokuren door, gaat het al helemaal super. Hij wordt op 23 juni al weer 2 jaar en is een zeer vrolijk en actief kereltje.

De Stichting Goede Doelen Valthe heeft erg veel respect voor de prestatie van deze 5 stoere kerels en heeft daarom besloten om ze in de vorm van een aanmoedigingspremie € 500,- te doneren. De Stichting Goede Doelen Valthe organiseert al sinds 2010 de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe, met als monsterafstand speciaal voor de échte stoere kerels de 150 kilometer. Daarnaast zijn er ook een aantal kortere afstanden en is er ook een wandeltocht. De 7e editie van Valthe Groningen Valthe wordt gehouden op zondag 21 augustus 2016. Meer informatie over de afstanden, de routes etc. kunt u vinden op www.valthegroningenvalthe.nl

De Stichting probeert elk jaar weer om zoveel mogelijk geld op te halen voor Goede Doelen, waarbij KWF Kankerbestrijding als vast Goed Doel altijd een deel krijgt en de rest van de opbrengst naar een aantal regionale Goede Doelen gaat. In 2016 zijn dat het Kees Dekkinga Fonds en Stichting Urgente Noden. Daarnaast reikt de Stichting Goede Doelen Valthe als een soort van wildcards altijd een aantal cheques van 500 euro uit. En zo dit jaar dus aan het Alpe d’Huzes team uit Borger, maar ook aan het Hospice in Emmen. Er is de afgelopen 6 jaar al € 49.880,- geschonken aan Goede Doelen!

Onderschrift foto: Bestuurslid Alle van Veen overhandigt de cheque aan de 5 stoere kerels.
Foto: Bert Tibbe   (vrij te gebruiken).

image

Bericht geplaatst op : 20-06-2016


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht