image

Kampioen Special Olympics Nederland doet mee aan Monstertoertocht!

Sander Hummel kwam thuis met maar liefst 3 medailles: gewonnen tijdens de Special Olympics, de Nationale Spelen 2016.

De spelen, voor sporters met een verstandelijke beperking, begonnen op 1 juli met een mooie openingsceremonie in het Goffertstadion. De dagen daarna hebben maar liefst 2400 sporters deelgenomen aan diverse sportonderdelen.

Sander kwam uit op de 1-km sprint en won daar het brons. Met de wegwedstrijd behaalde hij de zilveren medaille en met de tijdrit over 5 km behaalde hij zelfs het goud !! Top gedaan Sander, van harte gefeliciteerd !


Wielrennen is voor iedereen en kan ook door bijna iedereen worden uitgeoefend; dus door mensen met een verstandelijke beperking. ID Cycling Nederland (Intelectual Disability Cycling  Nederland) richt zich specifiek tot deze doelgroep en heeft als doelstelling om haar leden (van 16 tot 62 jaar) een zinvolle, sportieve en plezierige vrijetijdsbesteding te geven. De leden fietsen op een gewone racefiets, een tandem of een driewieler. Het plezier in het trainen staat bij iedereen voorop. Door de fanatiekelingen kan er deel genomen worden aan toertochten en wedstrijden in binnen- en buitenland. Enkele ID-Cyclingleden zijn ook aangesloten bij een 'normale' wielervereniging of de KNWU en kunnen dus ook deelnemen aan de officiële wielerwedstrijden. Op dit moment telt ID Cycling Nederland ruim 35 leden, één van deze leden is Sander Hummel uit Erica.
 
Naam: Sander Hummel (27 maart 1991)
Woonplaats: Erica


Op wat voor soort fiets je?
Op een Scott Innovation Technology Design racefiets

Bij welke club fiets je?
WSV Emmen

Hoelang fietst je al?
Ongeveer vijf jaar, waarvan ongeveer drie jaar wedstrijden

Hoe ben je in aanraking gekomen met het wielrennen?
Ik ben door Johan Hemmel van de Brandweer in Emmengestart met wielrennen. Hij deed daar mee aan een clinic onder leiding van Gert Jacobs. Dat was het eerste moment dat ik ook wilde gaan wielrennen. En toen ging het vlot; er werd gestart met trainen, toertochten en later de wedstrijden.

Wat zijn je mooiste fietservaringen/ -wedstrijdervaringen?
Eerst vond ik de toertochten het leukste. Toen ik begon met wedtrijden rijden via ID Cycling stonden de wedstrijden op nummer één. De deelname aan de Olympische spelen in  Sneek 2014 waar ik brons zilver en goud behaalde zal ik ook nooit vergeten!

Je rijdt toertochten, wedstrijden en deed mee aan de Olympische Spelen, heb je nog wielerdromen?
Jazeker! Het behalen van een Nederlands kampioenschap staat nog op het verlanglijstje.

Hoe kwam je eigenlijk in contact met Valthe Groningen Valthe?
Door Henk Eising (Henk is bestuurslid van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe).

Sander, heb je nog tips voor de deelnemers die dit jaar meedoen aan de Valthe Groningen Valthe tocht?
Zo rustig mogelijk beginnen met fietsen, niet te gek doen direct na de start. En daarna natuurlijk de tocht geheel uit rijden

Zijn er verder nog zaken die je kwijt wilt?
Ja, ik zou graag zien dat ID Cycling meer wedstrijden organiseert of een sanmenwerking aan gaat met andere wielerevenementen. Zo zou ik graag onze tak van wielersport willen promoten in de gemeente Emmen, Een aparte rubriek in de Gouden Pijl te Emmen zou een mooi moment zijn om de jongens en meiden van ID Cycling te presenteren op hun racefietsen, tandems, driewielers.  Zo kan het grote publiek kennis met ons maken.image

Bericht geplaatst op : 19-07-2016


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht