image

Stichting Goede Doelen Valthe geeft Stichting Present Groningen een steuntje in de rug.

Ieder klein kind wil toch graag elk jaar door Sinterklaas verrast worden? Elk jaar een cadeautje ontvangen, al is het maar een klein presentje? Hoor wie klopt daar en dan snel kijken wat er in de zak van Sinterklaas zit? Toch zijn er nog steeds talloze gezinnen waar Sinterklaas niet gevierd wordt. Niet gevierd kán worden vanwege het simpele feit dat er geen geld voor is. Binnen het Sinterklaasproject van Stichting Present Groningen vullen vrijwilligers (vaak gezinnen) een zak van Sinterklaas voor een gezin dat geen geld heeft voor een Sinterklaasfeest. En brengen daarmee een lach op een kindergezicht.

Het Present netwerk is al meer dan 10 jaar actief in Nederland en snelgroeiend. In 2003 werd de eerste Stichting Present opgericht in Zwolle en in 2011 al de 50e in Zuidoost Friesland in het bijzijn van onze huidige Koningin Maxima.
Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben én mensen die daarmee geholpen kunnen worden, dát is de missie van Stichting Present! Het doel van de Stichting is om een beweging op gang te brengen in de samenleving waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Het aanbod van vrijwilligers koppelt Stichting Present aan hulpvragen van cliënten die de hulpverleners bij hen indienen. En zo dus ook het Sinterklaasfeest voor gezinnen die het zelf niet kunnen betalen. Er is toch niets leuker dan een blij, lachend kind?

De Stichting Goede Doelen Valthe heeft erg veel respect voor de inspanningen van Stichting Present Groningen en heeft daarom besloten om ze in de vorm van een aanmoedigingscadeau € 500,- te doneren, te besteden aan het Sinterklaasproject. De Stichting Goede Doelen Valthe organiseert al sinds 2010 de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe, met als monsterafstand speciaal voor de échte stoere kerels de 150 kilometer. Door een samenwerking met toerclub Het Trapstel uit Groningen kunnen deelnemende fietsers ook starten in Groningen zelf en er derhalve dan ook omgekeerd de Monstertoertocht Groningen Valthe Groningen van maken! Daarnaast zijn er ook een aantal kortere afstanden en is er ook een wandeltocht vanuit Valthe. De 7e editie van Valthe Groningen Valthe wordt gehouden op zondag 21 augustus 2016.

De Stichting Goede Doelen Valthe probeert elk jaar weer om zoveel mogelijk geld op te halen voor Goede Doelen, waarbij KWF Kankerbestrijding als vast Goed Doel altijd een deel krijgt en de rest van de opbrengst naar een aantal regionale Goede Doelen gaat. In 2016 zijn dat het Kees Dekkinga Fonds en Stichting Urgente Noden. Daarnaast reikt de Stichting Goede Doelen Valthe als een soort van wildcards altijd een aantal cheques van 500 euro uit. En zo is dit jaar dus Stichting Present Groningen voorgedragen door TC Het Trapstel, maar krijgt ook het Hospice in Emmen een cheque van 500 euro. Er is de afgelopen 6 jaar maar liefst al € 49.880,- geschonken aan diverse Goede Doelen!


image

Bericht geplaatst op : 29-07-2016


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht