image

Cheque van 500 euro geschonken aan Hospice Het Huis van Heden in Emmen

Zondag 21 augustus is het weer zover : de 7e editie van Valthe Groningen Valthe. De organisatie rekent erop dat alle toerfietsers de overtollige zomervakantie-kilo’s er weer af willen rijden. Of wellicht de tijdens de vakantie opgedane conditie op peil willen houden? Valthe Groningen Valthe heeft voor elk wat wils : 60 km, 90km en de monsterafstand 150 km. Voor de échte kenners: de tocht voldoet aan de 2 sterren-eisen van de NTFU,  de routes zijn uitgezet via NTFU-pijlen en ook via GPS te rijden. Inschrijven is ook mogelijk met Scan & Go.  Onderweg is er een uitstekende verzorging met o.a. sportdrank en bananen en zelfs ook extra toiletten. Tevens is er ook een route voor e-bikes en zelfs een heuse wandeltocht! Kortom, u kunt er prima een complete familiedag van maken.

De Stichting Goede Doelen Valthe organiseert al sinds 2010 de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe, met als monsterafstand speciaal voor de échte stoere kerels de 150 kilometer. Door een samenwerking met toerclub Het Trapstel uit Groningen kunnen deelnemende fietsers ook starten in Groningen zelf en er derhalve dan ook omgekeerd de Monstertoertocht Groningen Valthe Groningen van maken! Daarnaast zijn er ook een aantal kortere afstanden en is er ook een wandeltocht vanuit Valthe. De 7e editie van Valthe Groningen Valthe wordt gehouden op zondag 21 augustus 2016. Meer informatie over de afstanden, de routes etc. kunt u vinden op www.valthegroningenvalthe.nl

De Stichting Goede Doelen Valthe probeert elk jaar weer om zoveel mogelijk geld op te halen voor Goede Doelen, waarbij KWF Kankerbestrijding als vast Goed Doel altijd een deel krijgt en de rest van de opbrengst naar een aantal regionale Goede Doelen gaat. In 2016 zijn dat het Kees Dekkinga Fonds en Stichting Urgente Noden (SUN).

Daarnaast reikt de Stichting Goede Doelen Valthe als een soort van wildcards altijd een aantal cheques van 500 euro uit. En zo is er afgelopen zaterdag al een cheque van 500 euro geschonken aan Hospice Het Huis van Heden in Emmen. Binnen het Hospice werken ruim 100 vrijwilligers samen om mensen in de laatste maanden van hun leven te omgeven met rust, zorg en aandacht. Het Hospice gaat de 500 euro besteden aan een Verhalenbank. In het kader van het 10-jarig bestaan en in oktober te onthullen wordt er een mozaïekbank gemaakt, samen met nabestaanden van mensen die de laatste periode van hun leven in het Hospice doorbrachten. Zo’n 40 persoonlijke afbeeldingen worden aan elkaar “gemozaïekt”en elke afbeelding vertelt een eigen verhaal.

De Stichting Goede Doelen Valthe heeft de afgelopen 6 jaar al liefst € 49.880,- geschonken aan diverse (regionale) Goede Doelen!image

Bericht geplaatst op : 15-08-2016


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht