image

Stichting Goede Doelen Valthe viert klein feestje en reikt cheques uit.

Ondanks dat op zondag 21 augustus de deelname aan de 7 e editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe ietwat tegenviel, konden de gekozen Goede Doelen tóch een heel aardig bedrag in ontvangst nemen. Het aantal deelnemers was lager dan voorheen in verband met de erg late vakantieperiode, terwijl daarnaast Piet Paulusma en Buienradar zeer regenachtig weer hadden voorspeld. Daar waar het op de dag zelf overigens nagenoeg droog weer was. Minder deelnemers, maar toch nog een meer dan prima opbrengst. Dit omdat de Stichting Goede Doelen al jarenlang kan rekenen op een groot aantal trouwe sponsors en ook Team Biny Vos weer een aardige financiële bijdrage heeft geleverd.

De fietsers bonden de strijd aan met de wegen en de heuvels in de provincies Drenthe en Groningen, daar waar zo’n 100 wandelaars genoten van een leuke wandeltocht over 5, 10 of 15 km door de bossen rondom Valthe, uitgezet door partner Wandelvereniging Bargermarke uit Emmen.

Al fietsend en wandelend brachten de deelnemers op deze manier een aardig bedrag bij elkaar voor de drie regionale Goede Doelen 2016, te weten KWF Kankerbestrijding Afdeling Borger-Odoorn, het Kees Dekkinga Fonds en SUN (Stichting Urgente Noden) uit Groningen. Dit laatste  omdat er ook in Groningen een startlocatie is en er in die plaats intensief wordt samengewerkt met toerfietsclub Het Trapstel.

Op zaterdag 22 oktober j.l. heeft Frits Alberts, Wethouder Gemeente Borger-Odoorn tijdens een feestelijke bijeenkomst namens de Stichting Goede Doelen Valthe aan de vier gekozen Goede Doelen elk een cheque van maar liefst 1.750 euro overhandigd, die allen maar al te blij waren met dit enorme bedrag. Daarnaast heeft de Stichting Goede Doelen Valthe als een soort van wildcards een cheque van 500 euro uitgereikt aan zowel Hospice Het Huis van Heden te Emmen, Stichting Present te Groningen als ook aan Alpe d’Huzes.

Er was sprake van een feestelijke bijeenkomst omdat er door de organisatoren van Valthe Groningen Valthe een mijlpaal is bereikt. De Monstertoertocht is namelijk na een zeer strenge beoordeling door de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) bekroond met maar liefst 3 sterren, het hoogst haalbare. Daarnaast is de tocht meteen gekwalificeerd als  “NTFU Klassieker” en heeft daarmee een bijzondere status verkregen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd tevens afscheid genomen van voorzitter Frank Hermans, bestuurslid van het eerste uur. Frank legt het voorzitterschap neer omdat hij gaat verhuizen naar elders in het land. De Stichting dankt Frank voor zijn inzet gedurende de afgelopen jaren.
Op zondag 27 augustus 2017 zal de 8e editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe worden gehouden, met naast het fietsen wederom de wandeltochten.

Mocht u een (regionaal) Goed Doel voor willen dragen dan kunt u dit doen door middel van het zenden van een e-mail aan info@valthegroningenvalthe.nl

Bijschrift foto: Wethouder Frits Alberts van Borger-Odoorn maakt de 3 Goede Doelen 2016 blij met een fiks bedrag. Foto: Bert Tibbeimage

Bericht geplaatst op : 24-10-2016


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht