image

SUCCESVOLLE 1e EDITIE VAN KLEINTJE PARIJS – ROUBAIX.

Zaterdag 11 maart was het eindelijk zover. De eerste editie van Kleintje Parijs-Roubaix.
Zo’n 250  deelnemers aan de toerversie van De Ronde van Drenthe die zich aan de afstand 120 kilometer waagden, deden door middel van een speciale lus het mooie Valthe aan.

Voor de échte toerrijders lag hier een leuke extra uitdaging klaar ; ga de strijd met jezelf, de keien én de tijd aan en zorg dat je zo snel mogelijk 4 kilometer kasseien bedwingt!
Een aantal echte diehards ging vanzelfsprekend de strijd aan. Een groot aantal van de fietsers durfde deze ultieme uitdaging niet echt aan te nemen, maar gingen stiekem wél over de kasseien.

Menigeen riep over de finish komend “prachtige ervaring!” en gaat bij een eventuele volgende editie vast ook zelf deelnemen aan dit spektakel.
De toerfietsers die niet over de keien wilden konden gewoon hun tocht vervolgen over het naastgelegen fietspad, waarbij ze hun op de keien ploeterende clubgenoten mooi aan konden moedigen.

Er deden deelnemers mee van jong tot oud en ook uit het gehele Noorden. Zo deden er een paar jonge jongens van 6 en 7 jaar mee, maar ook stoere kerels van in de 60 en kwamen er zelfs fietsers vanuit Zwolle en Joure.  
De voorspelde Hel van het Noorden is het niet geworden aangezien het prachtig lenteweer was en de keien ook nog eens erg goed schoongeveegd waren! Toch zat elke deelnemer echt helemaal stuk bij het passeren van de finishlijn.

Peter van Aanhold  was met een tijd van 7.21 min. de snelste in de categorie 50 jaar en ouder. Martijn Leeneman in 7.23 min. in de leeftijd van 35 t/m 49 jaar en Matthijs Meerholz met een tijd van 7.25 min. in de leeftijd t/m 34 jaar. (Zie hier de uitslagen)

De winnaars ontvangen in april de gewonnen Keien-trofee.

De echte profrenners kwamen ’s middags tijdens hun Ronde van Drenthe over hetzelfde parcours.
De organisatie van Kleintje Parijs-Roubaix lag in handen van de Stichting Goede Doelen Valthe in samenwerking met Valther Boys, een groot aantal vrijwilligers en een aantal mooie plaatjes schietende fotografen.


image

Bericht geplaatst op : 12-03-2017


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht