image

Valthe Groningen Valthe voegt ‘Meerwielentocht’ toe!

De 8e editie van Valthe Groningen Valthe op zondag 27 augustus a.s. wordt uitgebreid met een route voor fietsers met beperkingen. Beweeg je je voort op een aangepast vervoermiddel, eventueel met hulp van een electromotor? Gebruik je een scootmobiel, driewielfiets, vierwielfiets, handbike, een wheeler, een rolstoel met aankoppel handbike, een tandem met ‘piloot’ of een ander aangepast handbewogen voertuig, dan merk je vaak dat de ‘gewone’ fietsers net te hard gaan voor wat jij kan doen. Dan is deze tocht door de prachtige omgeving van Valthe, rond de ZO-hoek van de Hondsrug, wat voor jou! Je kan gezellig met anderen door de mooie natuur fietsen zonder binnen de kortste keren in je eentje achteraan te hangen.

Alleen de routes vanuit Valthe worden uitgebreid met een extra lus. Deelnemers met beperkingen kunnen kiezen tussen een route van 60 km of één van 30 km, net wat het beste bij hem of haar past. De route is volledig bepijld, dus ook zonder electronica kan je de route goed vinden.We gaan ervan uit dat je komt met je eigen fiets/ vervoermiddel. De route wordt uitgezet over verharde en brede paden. Op het centrale terrein is van alles te doen. Er zijn onder andere een paar stands van bedrijven die bijzondere mobiliteitsoplossingen bieden aan mensen met beperkingen. De Meerwielentocht is volledig geïntegreerd in de reguliere opzet van VGV, dus je maakt een NTFU gecertificeerde toertocht van drie sterren van dichtbij mee.

Met je inschrijvingsgeld steun je de Goede Doelen die VGV steunt. Het volledige bedrag gaat naar de Goede Doelen. Vanaf 15 maart kan je je inschrijven via de website van VGV, kies de optie ‘Meerwielentocht’. Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving via de site EUR 10. Schrijf je je in op de dag zelf, dan zijn de kosten EUR 13. Later kan je vanaf de website de route downloaden op je GPS of mobiele telefoon.

Deze tocht is ook ideaal voor mensen die groepsgewijs willen deelnemen. Het startpunt is een centraal punt van waaruit de deelnemers tijdens de tocht snel te bereiken zijn door de begeleiders.

Voor meer informatie: blijf onze website volgen www.valthegroningenvalthe.nl.
Ook kunt u contact opnemen met Oene Zwittink uit Valthe (mobiel 06-42488375 of via emailadres oene.zwittink@home.nl) of met Gijs Hooijer, bestuurslid van de Gehandicaptensportclub Emmen (mobiel 06-20036137 of via emailadres ghooijer@ziggo.nl).image

Bericht geplaatst op : 20-03-2017


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht