image

Valthe Groningen Valthe 2017 een groot succes.

Zondag 27 augustus stond alweer de 8e editie van de Hondsrug Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe op het programma. De weergoden waren de Goede Doelen-tocht dit jaar zeer goed gezind. Volop zon en nagenoeg geen wind. De fietsers hadden er overduidelijk zin in, hadden de fiets mooi schoon en glimmend gepoetst en menigeen had ook de beentjes keurig geschoren! Met maar liefst 650 deelnemers mag het evenement meer dan geslaagd genoemd worden. Meer dan 500 (toer)fietsers genoten van een goed georganiseerde tocht over de flanken van de Hondsrug, terwijl zo’n 150 wandelaars over diverse afstanden een lekkere wandeling door de bossen rondom Valthe maakten. De verzorging was zoals te doen gebruikelijk weer uitstekend; gratis koffie met koek bij de start en onder andere banaan, sportdrank en een reep Mars onderweg bij de verzorgingsposten.

Nieuw dit jaar was naast het (toer)fietsen en wandelen dat er een eigen tocht was voor gehandicapte sporters, een zogenaamde Meerwielentocht. Een eigen route over 30 kilometer, waarbij de gehandicapte sporters niet worden gehinderd door de snelle, voorbij flitsende fietsers. Ook nieuw was het optreden van zanger Erik Moller bij de kantine van uitvalsbasis vv Valther Boys. Erik stond te zingen dat het een lieve lust was en bracht de stemming er meer dan prima in. Zo prima zelfs, dat veel deelnemers veel langer bleven nazitten dan in vorige jaren. Voor herhaling vatbaar derhalve!

Naast dat de organisator Stichting Goede Doelen Valthe zich vergenoegd in de handen wreef, mogen ook de penningmeesters van de voor 2017 verkozen Goede Doelen zich in de handen wrijven! De deelnemers hebben namelijk met hun inschrijfgeld wederom een leuk bedrag bijeen gefietst en gewandeld. Waarvoor dank!

De Goede Doelen 2017 zijn naast het vaste Goede Doel KWF afdeling Borger-Odoorn, de stichting Joy uit Emmen en Speeltuinvereniging Jong Leven Valthe. Daarnaast heeft de organisatie de afgelopen maanden als een soort van Wildcards al twee cheques van elk 500 euro uitgedeeld aan Team Nanoek en aan Stichting Vitaal Paasbergen. Rond 1 oktober zal de Stichting Goede Doelen Valthe overgaan tot het uitreiken van de cheques aan de drie Goede Doelen.

Zondag 26 augustus 2018 staat de 9e editie van Valthe Groningen Valthe op de agenda. Noteer deze datum vast in uw agenda!image

Bericht geplaatst op : 28-08-2017


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht