image

Negende editie Valthe Groningen Valthe een succes

Valthe heeft zich als dorp op zondag 26 augustus weer van z’n beste kant laten zien. Al voor 7.00 uur in de vroege ochtend waren de eerste vrijwilligers in de weer om ook dit jaar de (fiets)toertocht Valthe Groningen Valthe in goede banen te leiden. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Wederom een sterk staaltje Naoberschap. Samen sterk.

Daar waar de inschrijving pas om 8.00 uur openging, daar melden zicht de eerste fietsers zelfs al om half 8. Ongeduldig als ze waren om van start te gaan. De weersomstandigheden waren dan ook ideaal om een lekker stukje te fietsen; droog, een voorzichtig zonnetje en zo tegen de 20 graden. Prachtig weer derhalve om een lekker rondje te fietsen of te wandelen.

Want ook de wandelaars stonden al vroeg te trappelen om van start te gaan. Wandelvereniging Bargermarke had in de omgeving van Valthe en Odoorn weer mooie routes uitgezet, met dit jaar voor het eerst ook de 30 km. De fietsers die voor de langste afstanden hadden gekozen, de 90 of de 150 km, kregen maar liefst 296 hoogtemeters voor hun kiezen, met onder andere een echte kuitenbijter als de Buuner Bult. Voor wie meer visueel is ingesteld; hier is het fotoverslag te vinden!

De voor 2018 gekozen Goede Doelen kunnen zich in de handen wrijven, want de dik 500 fietsers en wandelaars hebben met hun inschrijfgelden weer een mooie opbrengst bij elkaar gebracht, daar waar de sponsors van de toertocht met hun sponsorbijdrage voor de kers op de taart zorgen. De Goede Doelen 2018 zijn Stichting Jarige Job, Stichting Beat Duchenne en het vaste Goede Doel KWF Kankerbestrijding afdeling Borger-Odoorn. Organisator Stichting Goede Doelen Valthe zal de 3 Goede Doelen over een aantal weken tijdens een feestelijke bijeenkomst elk een cheque met een mooi bedrag overhandigen.

Alle van Veen, bestuurslid van het eerste uur, was zondag meteen alweer met volgend jaar bezig, getuige zijn uitspraak “En nu op naar ons jubileum! In 2019 gaan we ons 10-jarig bestaan op gepaste wijze vieren. En dat mag ook best, want we hebben er sinds de 1e editie in 2010 samen met alle deelnemers en met onze vele vrijwilligers toch een aardig succes van gemaakt. We hebben tot nu toe namelijk al ruim € 70.000,- kunnen schenken en hier al meer dan 30 Goede Doelen blij mee kunnen maken. Mag ook best eens gezegd worden”.


Foto: Harry Linker

image

Bericht geplaatst op : 27-08-2018


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht