image

Stichting Goede Doelen Valthe ontvangt nu zelf eens een keer een cheque! 926 euro bijdrage ontvangen uit Rabobank Clubkas Campagne

Normaal gesproken deelt Stichting Goede Doelen Valthe zelf cheques uit. Geldbedragen die door de deelnemers aan de toertocht Valthe Groningen Valthe bijeen worden gefietst en gewandeld. In het kader van de Rabobank Clubkas Campagne waren de rollen nu eens een keertje omgedraaid en was het ditmaal de Stichting Goede Doelen Valthe die zelf eens een cheque in ontvangst mocht nemen!

Rabobank Het Drentse Land draagt het rijke verenigingsleven een warm hart toe. Jaarlijks stelt deze coöperatieve bank dan ook een deel van de winst beschikbaar als ondersteuning van de lokale samenleving. Zo werd er voor het jaar 2018 maar liefst € 200.000,- in de Rabobank Clubkas Campagne gestort. Door middel van stemmen bepaalden van juni tot en met september de leden van Rabobank Het Drentse Land de hoogte van de donatie voor de deelnemende verenigingen/stichtingen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden op maandagavond 1 oktober in een bomvolle “De Tamboer” te Hoogeveen de diverse cheques uitgereikt, waarbij als onderdeel van het programma snowboardster Nicolien Sauerbreij (Olympisch Kampioen 2010) door middel van een zeer aansprekende presentatie de aanwezigen een inkijkje gaf in haar indrukwekkende carrière. Aan het eind van de avond mochten de verenigingen en stichtingen de grote enveloppe openmaken, die ze al bij binnenkomst hadden ontvangen, om te kijken wat hun donatie zou zijn.

Bestuurslid Alle van Veen van Stichting Goede Doelen Valthe: “Het was dat ik erg stevig zat in die mooie theaterstoelen van “De Tamboer”, want anders was ik er van verbazing zeker van af gevallen! Er deden namelijk maar liefst 345 verenigingen of stichtingen mee en om ons heen in de zaal had eenieder een bedrag van zo’n 400 à 500 euro. Maar op onze cheque stond het prachtige bedrag van 926,91 euro! Dit hadden wij met zoveel deelname niet echt verwacht, alhoewel wij wel de nodige tijd en energie in deze actie hebben gestoken. Zo hebben wij veel reuring gemaakt op internet en op die manier mensen opgeroepen om hun stem aan ons te geven en zo hebben wij in Valthe zelf ook huis aan huis een flyer verspreid. Wij zijn erg blij met dit mooie bedrag en kunnen dit goed gebruiken om volgend jaar een passende invulling te geven aan ons jubileum. In 2019 is het namelijk op zondag 25 augustus de 10e keer Valthe Groningen Valthe en wij willen om dat te vieren de deelnemers erg graag een prachtige herinnering cadeau doen. En dat kan met deze donatie meer dan prima”, aldus Alle van Veen.

Het bestuur van Stichting Goede Doelen Valthe dankt de Rabobank Het Drentse Land voor de donatie en dankt daarnaast de mensen die gestemd hebben voor hun vertrouwen.

Foto hieronder: Bestuurslid Alle van Veen toont trots de ontvangen cheque

image

Bericht geplaatst op : 07-10-2018


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Facebook

 • Valthe-Groningen-Valthe shared a post.

  Posted 1 week, 1 day ago

 • Valthe-Groningen-Valthe is feeling motivated.‼️275 km maar liefst ‼️ Durft u het aan ‼️ https://www.valthegroningenvalthe.nl/informatie/Drenthe/

  Posted 2 weeks, 3 days ago

 • Jubileum editie 2019 ‼️ Voor de 10e keer gaat de monstertocht van start‼️ schrijf je nu in ‼️ https://www.valthegroningenvalthe.nl/inschrijven/ De 1e editie van "Drenthe Rond" 275 km start op zondag 25 augustus 2019 tussen 6.00 uur en 6.15 uur alleen vanuit Valthe

  Posted 2 weeks, 3 days ago

 • ‼️25 augustus staat voor de deur‼️ De inschrijving is van start ‼️ De voorbereidingen getroffen ‼️ Zien we u tijdens de monstertocht ‼️ Met dit jaar als Goede Doelen die we ondersteunen o.a. http://www.skzod.nl/ , https://www.icare.nl/wonen_me…/locaties/borger_-_herik_.aspx https://www.valthegroningenvalthe.nl/inschrijven/

  Posted 2 weeks, 3 days ago

 • Valthe-Groningen-Valthe shared a post.

  Posted 2 months ago

 • Valthe-Groningen-Valthe shared a post.

  Posted 4 months, 1 week ago

 • Eigenlijk had Stichting Goede Doelen Valthe met de wildcard voor het Korenfestival Borger-Odoorn begin november de laatste cheque van 2018 uitgereikt. Toen de bestuursleden echter in hun favoriete weekblad "Week-in Week-Uit" lazen over het initiatief "Pakhuis 51", smolten hun harten meteen. Bestuurslid Jan van der Velde: “Ik heb als klein jochie zelf ook altijd zo van de periode rondom Sinterklaas genoten. Eerst de intocht, daarna mocht je je schoentje zetten en op pakjesavond zelf was het altijd weer enorm spannend welke cadeaus je ging krijgen. Wij zijn als bestuur van Stichting Goede Doelen Valthe dan ook van mening dat elk kind recht heeft op een cadeautje van Sinterklaas en vandaar dat wij unaniem hebben besloten om nóg een cheque uit te reiken!” "Pakhuis 51" is een initiatief van Marije Greven, Esther van der Linden en Ankie Huijing. "Pakhuis 51" heeft als doel om kinderen uit gezinnen met lage inkomens een leuke pakjesavond op 5 december te bezorgen. De drie dames hebben daarom aan alle hulp-Sinterklazen in Borger-Odoorn een oproep gedaan om zoveel mogelijk cadeautjes in te zamelen en deze naar "Pakhuis 51" te brengen. Mede-initiatiefneemster Marije Greven: “Het is bijna niet te geloven hoeveel cadeautjes er wel niet zijn gebracht. Mooie cadeautjes ook nog eens. En wat het mooie van het prachtige gebaar van Stichting Goede Doelen Valthe is, dat is dat we daar echte Sinterklaas jutezakken van kunnen kopen en pepernoten, suikergoed en chocoladeletters. Waardoor we al met al de kinderen een onvergetelijke Sinterklaas kunnen bezorgen!”. Stichting Goede Doelen Valthe organiseert elk jaar eind augustus de toertocht Valthe Groningen Valthe en doneert de ingezamelde gelden aan een aantal regionale goede doelen of initiatieven.

  Posted 6 months, 3 weeks ago

 • Zaterdag 10 november was in De Goede Herderkerk te Borger voor de 3e keer het Korenfestival. Van een tiental koren uit de Gemeente Borger-Odoorn zetten zo’n 300 zangers en zangeressen in een middag- en avondprogramma hun beste beentje voor. Burgemeester Jan Seton opende het festival en er werd afgesloten met een gezamenlijk slotlied, terwijl elk koor gedurende 30 minuten een optreden mocht verzorgen. Al met al een prachtig muzikaal spektakel. Voor Stichting Goede Doelen Valthe was dit alles een meer dan prima aanleiding om de organisatie te verblijden met een wildcard van € 250,-. Penningmeester Geert Haandrikman van de werkgroep Korenfestival Gemeente Borger-Odoorn: “Wij zijn meer dan blij met dit bedrag! Wij vragen namelijk aan het publiek geen entree en een ieder krijgt ook nog eens een gratis programmaboekje. Wij zijn dan ook afhankelijk van dit soort gulle giften en we zijn erg dankbaar”. Stichting Goede Doelen Valthe schonk dit jaar al wildcards aan Stichting Joy uit Emmen en ook aan het Voorjaarsconcert dat popkook Ankoor en het Buhner popkoor gezamenlijk in april in Buinen gaven. Daarnaast ontvingen de voor 2018 gekozen goede doelen KWF afdeling Borger-Odoorn, Stichting Jarige Job en Stichting Beat Duchenne elk een cheque van € 1.750,-. De fietsers en wandelaars die aan Valthe Groningen Valthe hebben deelgenomen , hebben inmiddels in 9 jaar met z’n allen al ruim € 70.000,- voor meer dan 30 goede doelen bij elkaar gefietst en gewandeld.

  Posted 7 months, 2 weeks ago

 • Normaal gesproken deelt Stichting Goede Doelen Valthe zelf cheques uit. Geldbedragen die door de deelnemers aan de toertocht Valthe Groningen Valthe bijeen worden gefietst en gewandeld. In het kader van de Rabobank Clubkas Campagne waren de rollen nu eens een keertje omgedraaid en was het ditmaal de Stichting Goede Doelen Valthe die zelf eens een cheque in ontvangst mocht nemen! Foto: Bestuurslid Alle van Veen toont trots de ontvangen cheque

  Posted 8 months, 3 weeks ago

 • Het was genieten om voor de 2e keer mee te kunnen fietsen! Mooie en goed uitgepijlde route, prima verzorging én t was gezellig. Tot volgend jaar!

  Posted 10 months ago

 • Valthe-Groningen-Valthe is supporting Stichting Jarige Job, Beat Duchenne & KWF Kankerbestrijding.Nog 3 dagen en dan is het zover! Wandelen en fietsen voor de hele familie. Parallel aan de Monstertoertocht wordt er in Valthe wederom een wandeltocht georganiseerd. Dit in samenwerking met wandelvereniging Bargermarke uit Emmen. U kunt kiezen uit de afstanden 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Inschrijving is alleen mogelijk bij de start op zondag 27 augustus. Het inschrijfgeld bedraagd 5,00 euro voor leden van KWBN en voor niet leden 6,00 euro. Bij aanvang van de tocht wordt u gratis koffie en koek aangeboden. Daarnaast staan er op de routes diverse fotografen. De foto’s voorzien van logo en datum kunt u na het evenement gratis downloaden via onze website www.valthegroningenvalthe.nl. Zie ook wandelvereniging Bargermarke

  Posted 10 months, 1 week ago

 • Valthe-Groningen-Valthe was supporting KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society & stichting Jarige Job & Stichting Beat Duchenne.U heeft nog 1 dag te gaan! Voorinschrijving nu nog mogelijk. Tot en met donderdag 23 augustus is het nog mogelijk om je in te schrijven voor VGV op zondag 26 augustus. Het inschrijfgeld via onze website is € 10,00. Bovendien maak je dan kans op 1 van de 3 dinerbonnen voor 2 personen bij het exclusieve restaurant "De Gaffel" in Valthe. Inschrijven kan natuurlijk altijd op zondag 26 augustus. Het inschrijfgeld bij daginschrijving tijdens de start bedraagt € 13,00. Kinderen tot en met 15 jaar mits onder begeleiding mogen gratis meedoen. NTFU korting van € 3,00 is alleen bij daginschrijving van toepassing. Scan & Co zowel in Valthe als Groningen mogelijk. Inleg- en sponsorgelden komen geheel ten goede aan KWF kankerbestrijding, Stichting Jarige Job en Stichting Beat Duchenne.

  Posted 10 months, 1 week ago

 • Nog 6 dagen! Heeft u zich al goed voorbereid? Voeding, bidon, reparatiesetje enz. Check alles nog even een keer!

  Posted 10 months, 1 week ago

 • Komt u zondag 26 augustus ook wandelen of fietsen vanuit het mooie Valthe en zo op een ontspannen en sportieve manier een bijdrage leveren aan het Goede Doel? De organisatie staat met ondersteuning van tientallen vrijwilligers gereed om er voor u een mooie dag van te maken! Zie voor meer informatie www.valthegroningenvalthe.nl

  Posted 10 months, 1 week ago

 • Gisteren is namens de Stichting Goede Doelen Valthe een cheque van € 500,- uitgereikt aan Stichting Joy uit Emmen. Het is inmiddels traditie dat Frits Alberts de cheques uitreikt, maar het is inmiddels óók meer dan een traditie dat er voorafgaand aan de uitreiking even sportief een rondje met het Goede Doel wordt gefietst. En zo ook deze zaterdag! Na het fietsen werd de cheque overhandigd en nog even op het terras van Bakker Kuipers genoten van koffie met de lekkerste appelgebak van Drenthe.

  Posted 10 months, 1 week ago

Facebook.com/valthegroningenvalthe