image

Drenthe Rond: Stichting Goede Doelen Valthe lanceert nieuwe toertocht!

25 augustus: Wij dagen u uit ; wie durft en pakt de wielerhandschoen op?
Er is een nieuwe (fiets) toertocht geboren. En ook niet zo maar eentje!
Het is een toertocht voor de écht stoere kerels en onverzettelijke wichter. Deze nieuwe toertocht gaat namelijk maar liefst over 275 kilometer! En dan ook nog eens precies over de provinciegrens van Drenthe. De tocht voert de deelnemers over de grens van de Provincie Drenthe langs een aantal authentieke en indrukwekkende plekken, zoals de Schaapskooi in het Bargerveen, de Koloniën van Weldadigheid (Frederiksoord), Nationaal Park Drents-Friese Wold en ook het Zuidlaardermeer. Voldoende te zien onderweg! Er wordt een lekkere pastamaaltijd opgediend in het gevangenismuseum in Veenhuizen. Zondag 25 augustus ; zie voor meer informatie www.valthegroningenvalthe.nl   Inschrijven is al mogelijk!

Secretaris Jan van der Velde: “Drenthe Rond is een toertocht voor de échte kilometervreters. De tocht is alleen op GPS te rijden en er zijn stempelposten om de 60 km. Er zijn begeleidende motorrijders op de route aanwezig en er is ook een bezemwagen met een mecanicien. De deelnemers aan Drenthe Rond krijgen naast de herinneringsbidon die een ieder ontvangt ook nog eens een medaille, want 275 km fietsen is niet niks”.

Bestuurslid Alle van Veen, grondlegger van de stichting: “Wij willen met Drenthe Rond de provincie Drenthe nóg eens een keer extra op de kaart zetten. Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek, maar “een rondje Drenthe” bestaat nog niet, daar waar Friesland de Elfstedentocht op de fiets heeft en Limburg bijvoorbeeld Limburgs Mooiste. Een mooie fietsprovincie als Drenthe verdient gewoon een stoere, onderscheidende toertocht, dus vandaar Drenthe Rond!”.

Penningmeester Jan Eefting: “Ook dit jaar gaat de opbrengst van alle deelnemers van zowel Valthe Groningen Valthe, het wandelen als ook van Drenthe Rond naar het KWF afdeling Borger Odoorn en naar de speciaal voor dit jaar gekozen Goede Doelen, te weten Stichting Kinderkampen Zuid Oost Drenthe en Kleinschalige Woonvorm De Herik te Borger.”.

Bestuurslid Jan van Gerwen: “Om een ieder even gerust te stellen en niet meteen af te schrikken met 275 km ; wij blijven vanzelfsprekend ook de afstanden van Valthe Groningen Valthe in ere houden! Op zondag 25 augustus kan men weer genieten van de prachtige fietsroutes over 60, 90 en 150 km, met onderweg een prima verzorging! Daarnaast kunnen mensen die van wandelen houden ook aan de bak. Wandelvereniging Bargermarke heeft weer aantrekkelijke routes over afstanden van 5 tot en met 30 km”.

Het bestuur van Stichting Goede Doelen Valthe. Staand van links naar rechts Alle van Veen, Henk Eising en Jan Eefting. Op de voorgrond Jan van der Velde (links) en Jan van Gerwen.image

Bericht geplaatst op : 13-07-2019


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht