image

Valthe Groningen Valthe 2019 breekt alle records.

Daar waar 2019 toch al het jaar van het breken van records was, met o.a. de warmste dag ooit, daar heeft Stichting Goede Doelen Valthe er ook nog maar even eentje aan toegevoegd: een record aantal deelnemers aan de fiets- en wandeltochten. Toen de aantallen geteld waren, bleef de teller op maar liefst 947 deelnemers staan, waarvan 799 fietsers. Al met al een prachtig record én bovenal natuurlijk uitstekend voor de Goede Doelen.
Zondag 25 augustus stonden de eerste vrijwilligers al om 5.00 uur in de ochtend op het sportpark van Valther Boys om alles goed neer te zetten. Ja, u leest het goed ; 5.00 uur.
Om 6.00 uur werd door middel van het blazen op een echte boerhoorn het startsein gegeven voor Drenthe Rond. Deze nieuwe afstand gaat over niet minder dan 275 km en voert de deelnemers langs de mooiste plekjes over de provinciegrens van Drenthe. Er stonden maar liefst 68 échte kilometervreters aan het vertrek ; stoere kirrels en ook een aantal onverzettelijke wichter! Om 8.00 was vervolgens de start voor Valthe Groningen Valthe (60, 90 en 150 km). Aan de lange rijen geparkeerde auto’s was al te zien dat er een record op komst was en het sportpark stroomde dan ook al snel vol met de talloze toerfietsers. Om 9.00 uur was het de beurt aan de mountainbikers, terwijl om 11.00 uur de gezinnen en senioren ruim baan kregen om Valthe – Borger –Valthe over 30 km te fietsen.
Secretaris Jan van der Velde: “We hebben dit jaar onder het motto “voor elk wat wils” een aantal nieuwe afstanden toegevoegd met Drenthe Rond, een ATB-tocht en de 30 km. Dit alles heeft erg goed uitgepakt en daarnaast heeft het weer natuurlijk ook z’n beste beentje voor gezet. Het was zondag met 30 graden meer dan prima fietsweer!”.
Penningmeester Jan Eefting, nog nagenietend van de prachtige dag: “Naast de uiteindelijke opbrengst voor de Goede Doelen, is het organiseren van onze Goede Doelen tocht ook meer dan goed voor de saamhorigheid in het dorp Valthe. Wij roepen het als bestuur regelmatig: “waar een klein dorp groot in kan zijn!”. Door alle toegevoegde onderdelen waren we dit jaar maar liefst 65 vrijwilligers nodig, die we eigenlijk probleemloos bij elkaar kregen.  Zonder al deze vrijwilligers is er echt geen toertocht mogelijk hoor en dat mag best eens gezegd worden, vandaar dan ook bij deze nogmaals onze dank richting al deze mensen”.
Voorzitter Jan van Gerwen, nog steeds na jubelend: “Bijna 1.000 deelnemers, wie had dat nu kunnen denken?! Prachtig hoor en het geeft ons als organisatie een groot stuk voldoening. Je bent als bestuur eigenlijk toch het gehele jaar rond met het organiseren bezig en dan is het natuurlijk altijd goed om te merken je het ergens voor doet!”.
De opbrengst van de 10e editie van Valthe Groningen Valthe gaat naar het vaste Goede Doel KWF afdeling Borger-Odoorn en daarnaast naar Stichting Kinderkampen Zuid Oost Drenthe en Kleinschalige Woonvorm De Herik te Borger”.image

Bericht geplaatst op : 29-08-2019


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht