image

Goede doelen 2012

De goede doelen voor dit jaar zijn:  KWF Kankerbestrijding, De Zonnebloem, Hospice t Huis van Heden te Emmen en Jeugdsportfonds Drenthe 

 

KWF kankerbestrijding   

   KWF Kankerbestrijding financiert kankeronderzoek, geeft voorlichting en ondersteunt patiënten. Om dit mogelijk te maken werven ze fondsen. Ze doen dat niet alleen, maar samen met u. Met KWF Kankerbestrijding investeer je in leven. 

Iedereen wordt vroeg of laat met kanker geconfronteerd: één op de drie Nederlanders krijgt kanker. Het KWF kan niet accepteren dat er zoveel mensen aan kanker lijden en er al te vaak aan overlijden. Sinds haar oprichting in 1949 doet KWF Kankerbestrijding al het mogelijke om kanker terug te dringen en onder controle te brengen. Het doel is: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. http://www.kwfkankerbestrijding.nl

 

 

     

 De Zonnebloem 

 

Zorgt voor betekenisvolle ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking door ziekte of handicap. Zo kunnen tienduizenden mensen, met-  en zonder handicap, volop mee blijven doen aan onze maatschappij. Daardoor kan eenzaamheid worden voorkomen.  

  De Zonnebloem wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen die door zieke , handicap , of gevorderde leeftijd , lichamelijke beperkingen hebben en voor wie als gevolg hiervan sociaal isolement dreigt. 

 

De Zonnebloem telt twee soorten vrijwilligers ; vrijwilligers van een zonnebloem afdeling in hun woonplaats ( afdelingsvrijwilligers)  en vakantie vrijwilligers ( mensen die een week van hun vrije tijd beschikbaar stellen om als vrijwilliger met de Zonnebloem vakantie meegaan ).

http://www.zonnebloem.nl

 

 

Hospice  ’t Huis van Heden      

 

Een hospice is een bijna-thuis waar mensen die ernstig ziek zijn hun laatste weken of dagen kunnen doorbrengen. Het hospice biedt een huiselijke omgeving, ondersteuning en hulp als het gaat om persoonlijke verzorging, eten en drinken.

Het hospice is opgezet voor mensen, die geen hoop meer op genezing hebben en in hun laatste levensfase verkeren. Een verblijf in het ziekenhuis of een andere gezondheidsinstelling is dan vaak minder gewenst. Als de verzorging van de stervende te zwaar wordt voor de naaste omgeving, biedt het hospice een uitstekend alternatief.

Het hospice wil zoveel mogelijk een thuis bieden aan de gast die nog maar kort te leven heeft. De gast krijgt een ruime, prettige kamer met een mooi uitzicht op de natuur. Vrijwilligers, de thuiszorg en de huisarts zorgen voor alle noodzakelijke verzorging en ondersteuning. Partner, familie, vrienden en kennissen zijn in overleg dag en nacht welkom.

http://www.hospice-emmen.nl

 

 

 

 Jeugdsportfonds Drenthe                         

Het Jeugdsportfonds Drenthe staat nog in haar kinderschoenen, maar heeft volwassen doelstellingen die gericht zijn op groei van het JSF Drenthe.
Om deze doelen te bereiken, werkt het JSF snel, effectief en laagdrempelig. Het JSF Drenthe krijgt daarbij professionele ondersteuning van Bureau Jeugdzorg Drenthe, SportDrenthe en het Jeugdsportfonds Nederland. Daarnaast heeft het fonds ambassadeurs die de missie en het werk van het Jeugdsportfonds een warm hart toedragen en actief aan bepaalde activiteiten deelnemen.
 

Kinderen die meer bewegen, worden minder dik. Alleen daarom al is het belangrijk dat alle kinderen in de gelegenheid worden gesteld om aan sport te doen. En dan hebben we het nog niet eens over de positieve effecten op de sociale- en emotionele ontwikkeling.  

Er zijn vele kinderen in de provincie Drenthe die aan sport doen, maar daarnaast zijn er in Drenthe ook maar liefst 10.000 kinderen die opgroeien in gezinnen van financieel minder draagkrachtige ouders. ‘Gewoon meedoen’ aan sport is voor deze kinderen, door structureel geldgebrek, uitgesloten. Daarom geeft het Jeugdsportfonds (JSF) Drenthe deze jongens en meisjes een kans om zich door middel van sport positief te ontwikkelen. Gewoon door te zorgen dat ze lid kunnen worden van een sportvereniging. http://www.jeugdsportfonds.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 .  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bericht geplaatst op : 27-06-2012


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht