image

Persbericht

Veel vernieuwing & prominenten bij derde editie Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe.  

 

Zondag 26 augustus 2012 :  

 

Twee extra startplaatsen, drie in plaats van één : Groningen, Rolde en Valthe.  

 

Extra afstand toegevoegd : naast 60, 90 en 150 nu ook 70 km, allemaal via GPS-systeem te rijden.  

 

Team Biny Vos met o.a. oud Tourrenners Gert Jakobs en Rob Harmeling aan de start.  

 

Burgemeester Marco Out is zeker van de partij en wellicht zelfs een heus burgemeestersteam.  

 

Naast het KWF drie nieuwe Goede Doelen, alle deelnemers ontvangen een herinneringsfoto.  

 

Op zondag 26 augustus staat al weer de derde editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe op het programma, met wederom als doel het verzorgen van een dag fietsplezier om daarnaast zoveel mogelijk geld op te halen voor de 4 gekozen Goede Doelen.  

 

Op basis van de ervaring van de eerste twee edities en op speciaal verzoek van de diverse deelnemers heeft de organisatie Stichting Goede Doelen Valthe besloten dat er naast in Valthe (Sportpark Duurshof Valther Boys) ook nog gestart kan worden in Rolde (Stationskoffiehuis, Stationstraat 14) en in Groningen (Camping Stadspark, Campinglaan 6). En zo kunnen de deelnemers dus zelf bepalen of ze de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe willen rijden of dat ze de route willen omdraaien en er Groningen Valthe Groningen van maken! Gestart kan er in alle drie de plaatsen worden tussen 8.00 uur en 9.00 uur, waarbij de deelnemers bij de start voorzien worden van een kop koffie.  

 

Daarnaast is er op speciaal verzoek een afstand toegevoegd en kan er nu gekozen worden tussen 60km, 70km, 90 km en de monsterafstand 150 km. Naast dat de route door middel van pijlen is uitgezet is er ook de vernieuwing dat de toertocht is te fietsen door middel van het GPS-systeem, te downloaden via de website www.valthegroningenvalthe.nl . De diverse afstanden zal de deelnemers over de flanken van de Hondsrug leiden, hetgeen wederom een kleurrijk lint door Drenthe en Groningen te zien zal geven, waarbij de organisatie nauw samenwerkt met FTC Emmen.  

 

Net als in 2011 is ook het Team Biny Vos prominent ondersteuner van de monstertoertocht. Team Biny Vos, sponsored by Vaillant, is een initiatief van Han Schimmel, geboren en getogen in Valthe en jarenlang zelf wielrenner bij de WSV Emmen. In 1988 is Biny Vos, de moeder van Han, op veel te jonge leeftijd overleden aan de slopende ziekte kanker en toen Han begin 2011 in zijn geboortedorp Valthe was en hoorde van de eerste editie van de Monstertoertocht en het Goede Doel KWF was hij meteen gegrepen door dit initiatief van zijn oud-dorpsgenoten. Aan de tweede editie in 2011 nam Team Biny Vos deel met een speciale formatie bestaande uit oud WSV Emmen-renners en verdere wielervrienden en wisten zij door hun deelname de organisatie te verblijden met een cheque van maar liefst € 1.000,-. Ook zondag 26 augustus is Han Schimmel met zijn Team Biny Vos van de partij met als teamgenoten o.a. oud-profwielrenners Gert Jakobs (RTL7 Tour du Jour) en ook Rob Harmeling ( 4 december 1964, in 1992 etappewinnaar Tour de France en jarenlang koersend voor het Drentse TVM). Han Schimmel van Team Biny Vos zal om 8.45 uur in de kantine van Valther Boys wederom een cheque overhandigen met daarop een zeer mooi bedrag.  

 

Naast alle prominenten in het Team Biny Vos zal ook wederom Burgemeester Marco Out de Monsterafstand rijden en is onze burgervader op dit moment ook nog bezig om een heus Burgemeestersteam te formeren. Dus wie weet hoeveel prominenten er wel niet aan de start verschijnen??!!  

 

In 2011 wist de organiserende stichting uiteindelijk 9.000 euro te overhandigen aan de beide gekozen Goede Doelen ; 4.500 euro voor het KWF en 4.500 euro voor de handbike-afdeling van de Gehandicapten Sportclub Emmen. De organisatie heeft het KWF als Hoofd Goede Doel gekozen en daarnaast voor 2012 als andere Goede Doelen aangewezen Hospice ’t Huis van Heden te Emmen, Stichting De Zonnebloem en het Jeugdsportfonds Drenthe. Stichting Goede Doelen Valthe hoopt met de derde editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe (of andersom?) het record aantal deelnemers wederom te overtreffen (aantal in 2011 maar liefst 504) en hoopt daarnaast de gekozen Goede Doelen met een nóg grotere cheque te verblijden! Voorzitter Frank Hermans : “We willen erg graag de stijgende lijn vasthouden”.  

 

De deelnemers aan de toertocht, die allemaal een mooie herinneringsfoto ontvangen, kunnen zich op de dag zelf inschrijven maar kunnen om zich het gemakkelijk te maken ook al voorinschrijven via de website www.valthegroningenvalthe.nl en kunnen dan ’s morgens sneller aan de mooie tocht beginnen. Onder de voorinschrijvingen worden maar liefst 3 dinerbonnen verloot van Restaurant De Gaffel in Valthe. Daarnaast worden onder alle deelnemers per afstand 2 complete kledingsetjes (shirt korte mouw en broek) verloot, beschikbaar gesteld door Vaillant, sponsor van Team Biny Vos. Inschrijfgeld is € 12,50 per persoon.  

 

 

 

Noot voor de Pers :  

 

-          Meer informatie vindt u op www.valthegroningenvalthe.nl  

 

-          Nadere info omtrent deelname Prominenten via Voorzitter Stichting.  

 

-          U kunt een foto maken van de overhandiging cheque Team Biny Vos om 8.45 uur.  

 

-          Wilt U foto’s maken op de dag zelf of foto’s ontvangen dan is dat mogelijk.  

 

-          Voorzitter Stichting Goede Doelen Valthe : de heer Frank Hermans.  

 

-          Mobiel telefoonnummer Frank Hermans : 031 6 21100676.  

 

-          Mailadres Frank Hermans : hermansfster@gmail.com

 

 Bericht geplaatst op : 13-08-2012


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht