image

Persbericht

 “ Rijdt BN-er Gert Jakobs de Monstertoertocht op een elektrische fiets?”.
Veel smaken en kleuren bij fietstoertocht voor het Goede Doel :
Maar liefst drie startplaatsen : Valthe, Groningen en Rolde.
Maar liefst vier verschillende afstanden : 60, 70, 90 en 150 km, allemaal d.m.v. GPS-ondersteuning.
Korting bij voorinschrijven en dan tevens kans op een mooie dinerbon.
Onderweg weer een prima verzorging, regelmatig een  hapje en een drankje.
Deelnemers ontvangen naast een herinneringsfoto ook een echte dankbetuiging.
Naast een landelijk Goed Doel ook drie regionale Goede Doelen.

Zondag 25 augustus staat al weer de vierde editie van de Hondsrug Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe op het programma, met wederom als doel het verzorgen van een dag fietsplezier voor de talrijke deelnemers, maar om daarnaast ook zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de vier gekozen Goede Doelen. Het is de organisatie Stichting Goede Doelen Valthe gelukt om bij de eerste drie edities elk jaar maar liefst 10.000 euro te verdelen onder de Goede Doelen.
Net als vorig jaar kunnen de deelnemers starten in zowel Valthe, Groningen of Rolde en kunnen zodoende zelf de rijrichting van hun toch bepalen. Gekozen kan worden uit de afstanden 60, 70 en 90 kilometer, met natuurlijk voor de echte Bikkels de Monsterafstand van maar liefst 150 km. De deelnemers trekken over de flanken van de Hondsrug naar het mooie Groninger landschap en via de website www.valthegroningenvalthe.nl kan men de routes downloaden via GPS. De fietsers hoeven niet bang te zijn dat ze onderweg honger of dorst krijgen. Bij de start (tussen 8.00 en 9.00 uur) krijgen ze al een kopje koffie met koek en daarnaast onderweg het nodige te drinken en ook een banaan en een aantal lekkere repen.

Net als bij de vorige edities zal ook het Team Biny Vos onder leiding van Biny’s zoon Han Schimmel deelnemen aan de Monstertoertocht en onder de leden van het team zullen weer een aantal prominenten zijn zoals oud-renners Gert Jakobs, Rob Harmeling en Gert Hollemans. Het Team Biny Vos heeft in 2012 maar liefst een cheque van  € 2.500,- geschonken aan de organisatie en is dat dit jaar weer van plan te doen.

Nieuw is dat de deelnemers die de gekozen afstand voltooien naast een herinneringsfoto ook een echte dankbetuiging ontvangen, met daarop vastgelegd voor het nageslacht de verreden afstand. Ook nieuw is dat de organisatie mensen uitnodigt, uitdaagt om op een elektrische fiets deel te nemen. Zowel jong als oud is welkom en indien er voldoende interesse is dan heeft de organisatie de intentie om in 2014 een speciale route voor elektrische fietsen te organiseren.

Ook in 2013 is er voor gekozen om geld in te zamelen voor een aantal regionale Goede Doelen. Naast het landelijke Goede Doel KWF gaat er in 2013 geld naar de Stichting Ride 4 Kids, de Wensstichting Zalavolbate uit Emmen, maar zal er voor Promens Care ook geld beschikbaar komen om een speciale tandem aan te kunnen schaffen waarop geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen met een begeleider heerlijk eens kunnen fietsen. De organisatie is de mening toegedaan dat de landelijke Goede Doelen vaak al aandacht en geld genoeg krijgen en vandaar dat er tevens voor gekozen is om een deel van de opbrengst van de Monstertoertocht te doneren aan drie regionale Goede Doelen.

Voorzitter Frank Hermans : “ Regionale Goede Doelen zorgt ook voor veel meer betrokkenheid bij de deelnemers. Een regionaal Goed Doel ligt veel dichterbij ze en kennen ze vaak ook al uit de krant etc.”.
De organisatie hoopt dit jaar op beter weer dan vorig jaar (toen bleek juist die zondag de regenachtigste dag van het jaar te zijn!), maar met name veel, erg veel deelnemers. Hetgeen erg goed is voor de conditie en dus de gezondheid van de fietsers, maar ook erg goed is voor de opbrengst voor de Goede Doelen. De deelnemers kunnen de nodige informatie lezen op de website www.valthegroningenvalthe.nl

Blijft tot slot over de vraag : zal Gert Jakobs deelnemen op een normale of een elektrische fiets?

Noot voor de Pers :
- Meer informatie vindt u op www.valthegroningenvalthe.nl
- U kunt een foto maken van het vertrek van Team Biny Vos rond 8.45 uur.
- Wilt u foto’s maken op de dag zelf dan is dit mogelijk. Ook kunnen wij u desgewenst een foto doen toekomen.
- Voorzitter Stichting Goede Doelen Valthe : Frank Hermans, mobiel 06-21100676.
- Mailadres Frank Hermans : hermansfster@gmail.comimage

Bericht geplaatst op : 07-08-2013


Nieuwsoverzicht

Onze sponsoren


Laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht